Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα Κύθηρα-Στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βρίσκονται οι μαθητές, καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι | seismografos 980 0

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στην περιοχή των Κυθήρων, με εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Το φαινόμενο είχε επίκεντρο τη θαλάσσια ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα.

Ο σεισμός έλαβε χώρα 66 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού, με επίκεντρο τα Κύθηρα.

Έγινε αρκετά αισθητός και στην Κρήτη, καθώς και σε πολλά μέρη της χώρας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, με τους σεισμολόγους να είναι καθησυχαστικοί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για ζημιές ή θύματα, ούτε κάποιος μετασεισμός.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή το πρωί και έγινε αισθητή σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Στο Ηράκλειο οι μαθητές βρίσκονται στις αυλές των σχολείων μετά τη σεισμική δόνηση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας , χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

Περισσότερα σε λίγο…