Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Νίσυρο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 31 χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά του νησιού και εστιακό βάθος 150 χλμ.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Νίσυρο και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός υπολογίστηκε σε 4,9 Ρίχτερ.

Αργότερα, όμως, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και συγκεκριμένα στα 5,2 Ρίχτερ. Όπως στο enikos.gr, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Το μέγεθος είναι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια περιοχή χωρίς σεισμική δραστηριότητα» σχολίασε.

Τον σεισμό που έγινε αισθητός στα Δωδεκάνησα, σχολίασε μέσα από την σελίδα του στο Facebook, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2.05 μ.μ με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Κω. Ο σεισμός ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο και έχει το χαρακτηριστικό μεγάλο εστιακό βάθος της τάξης των 150 km. Αυτοί οι σεισμοί συνήθως δεν δημιουργούν μετασεισμικές ακολουθίες και παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Ε.Α.Α με επιστημονικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του», αναφέρει.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2.05 μ.μ με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Κώ….

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020