Προβληματισμό προκάλεσαν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα καταστήματα και εμπορικά κέντρα όλης της χώρας το σαββατοκύριακο, όπως και τις προηγούμενες μέρες, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Η κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο να υπάρχει συγκεκριμένο επιτρεπόμενο χρονικό όριο στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούν τα ψώνια τους οι πολίτες.

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 25/01 στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος ανέφερε:

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος» και πρόσθεσε πως «φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια, είπε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή e-katanalotis, ώστε ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του πόσο χρόνο έχει για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε και ο ίδιος, υπάρχουν μερικές δυσκολίες για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, όπως το ότι υπάρχουν ηλικιακές ομάδες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.