Οι πολίτες της Kενόσα του Ουισκόνσιν αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να προστατεύσουν οι ίδιοι τις τοπικές επιχειρήσεις, τα μνημεία, αλλά και τις ζωές τους, εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών και αναταραχών.

Kenosha protest shooting: 2 dead, 1 injured; police look for gunman

Πλέον επικρατεί ένοπλή επαγρύπνηση με αρκετούς από αυτούς να είναι ακροβολισμένοι σε στέγες σπιτιών, αλλά και μέσα σε καταστήματα, ώστε να αποτρέψουν τις λεηλασίες και τους βανδαλισμούς.

Η Kενόσα βίωσε την τρίτη νύχτα αναταραχών και επεισοδίων, τα οποία πυροδοτήθηκαν μετά την πυροβολισμό του 29χρονου αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ, από αστυνομικούς, μετά από έλεγχο που προσπάθησαν να κάνουν στο σπίτι του. 

3 Shot, 2 Fatally, In Kenosha, Wis., As Protests Continue Over ...

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, ξεσηκώθηκαν σε ταραχές, σε πολλά σημεία τις πόλης με «διαδηλωτές» να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, άλλους να κλέβουν καταστήματα, ενώ έγιναν και 37 εμπρησμοί!

Kenosha shooting: Jacob Blake shooting by police prompts 3rd night ...

Το χάος όμως αυτό περιορίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς πολίτες που είδαν την καθημερινότητα τους να μεταβάλλεται σε έναν εφιάλτη, αποφάσισαν να δράσουν οι ίδιοι, μπροστά στην απουσία μέτρων εκ μέρους του Δημοκρατικού δημάρχου και του Δημοκρατικού Κυβερνήτη.

Ορισμένοι διαδηλωτές φάνηκαν επίσης οπλισμένοι σε βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Σε ένα από αυτά καταγράφηκε πυροβολισμός, στον οποίο ένας νεαρός άνδρας λέγεται ότι χτυπήθηκε στο στήθος. Λίγο αργότερα το ίδιο σημειώθηκε και για ένα δεύτερο άτομο, αλλά είναι άγνωστο εάν συνδέεται με τα περιστατικά των διαδηλώσεων ή αν ήταν κάποιο άσχετο γεγονός.

Οι διαδηλωτές πυροδότησαν και χθες αρκετές μικρές πυρκαγιές, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις άλλοι διαδηλωτές φάνηκαν να τις σβήνουν. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες νύχτες, ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν σημαντικές πράξεις εμπρησμού.

Wisconsin braces for more outrage, protests in wake of Jacob Blake ...

Οι λεηλασίες και οι εγκληματικές πράξεις ήταν σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο βράδυ, καθώς οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανήκουν στις τάξεις του κινήματος Black Lives Matter, αλλά και των Antifa, είδαν πως υπήρχε οργανωμένη αντίσταση από πλευράς των πολιτών.

Επιχείρησαν επίσης να προκαλέσουν φθορές και εμπρησμούς στο δικαστικό Μέγαρο της πόλης, δεν το κατάφεραν όμως διότι αστυνομία και πολίτες είχαν στήσει παντού οδοφράγματα.

Τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς έχουν επίσης αναπτυχθεί στο δικαστήριο αφού ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς υπέγραψε, αν και με σχετική καθυστέρηση, εκτελεστική εντολή διπλασιάζοντας την παρουσία της Φρουράς στην πόλη από 125 σε 250 άτομα την οποία και κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω των συνεχιζόμενων ταραχών. 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο επικοινωνιών του Τραμπ Μπεν Ουίλιαμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης είχε ζητήσει μια δύναμη 750 ανδρών, και ο αρχηγός του Λευκού Οίκου Μάρκ Μαντόους προσέφερε στον κυβερνήτη Έβερς, 500 επιπλέον στρατεύματα, αλλά ο κυβερνήτης αρνήθηκε.