Η τοξικότητα στην πολιτική πολώνει την κοινωνία και διχάζει τους Έλληνες

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που αλληλοκατηγορούνται για την υπόθεση Κουφοντίνα ο οποίος συνεχίζει να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του με την απεργία πείνας και δίψας ευελπιστώντας το κράτος να δείξει επιείκεια και να τον μεταφέρουν στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές του Δομοκού.

Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός του κ. Τσίπρα, Θοδωρής Δρίτσας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» σημείωσε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν η αιχμή που κατά την κυβερνητική παράταξη ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα στο ίδιο ραδιόφωνο του Πειραιά ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας είπε ακόμη πως «Για κάποιους λόγους τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της ’17 Νοέμβρη’».

Ο κ. Δρίτσας φυσικά ύστερα από την τεράστια αντίδραση που προκάλεσε τα πήρε πίσω αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγόμενών του και έκανε λόγο για κακές εντυπώσεις που προκλήθηκαν. Ωστόσο με νεώτερες δηλώσεις του σε άλλο ραδιόφωνο δημιούργησε νέα ερωτηματικά:

«Η τρομοκρατία δεν πέρασε στην Ελλάδα. Ενώ σε άλλες χώρες είχαμε άλλου είδους φαινόμενα και λοιπά. Άλλες πολιτικές πέρασαν και ισχύει αυτό».

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χαρακτηρισμούς ενώ από την Κουμουνδούρου θέλοντας να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν με ανακοίνωσή της «άδειασε» το στέλεχός της:

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία».

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει η Ν.Δ την καθυστερημένη δήλωση της Κουμουνδούρου βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ.Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά».