Πυρά και βαρείς χαρακτηρισμούς είχε η κόντρα στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να ανταλλάσσουν κατηγορίες με επιχειρήματα που επιστράτευσαν για να υπερασπίσουν ο καθένας ξεχωριστά τη δική του πολιτική.

Η σφοδρή πολιτική σύγκρουση κινήθηκε κυρίως για το κλίμα που έχει προκληθεί στο διαδίκτυο και τα όσα γράφονται ανώνυμα ή επώνυμα.

Με φόντο το γνωστό hashtag στο διαδίκτυο που η Νέα Δημοκρατία το αποκαλεί βούρκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μιλώντας απευθυνόμενος προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σας κοιτώ στα μάτια και σας ερωτώ ανοικτά: κατηγορείται την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και ότι η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από το χάσταγκ «ΝΔ παιδεραστές;»

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά τον πρωθυπουργό πήρε το λόγο και απάντησε και αυτός σε υψηλούς τόνους προς τον κ. Μητσοτάκη: «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι διαφωνώ αποφασιστικά κάθετα κατηγορηματικά με πολλά από όσα η ασυδοσία πληκτρολογίου σας καταλογίζει και το κάνω ευθαρσώς για όλους… εννοώντας στο σημείο αυτό ακόμη και στελέχη επώνυμα δικά του».

Ο έντονος διάλογος μεταξύ των δύο συνεχίστηκε ακόμη και σε πιο υψηλούς τόνους με τον πρωθυπουργό να λέει προς τον κ. Τσίπρα: «Εσείς θα κάνετε για Πολάκη; Θα αποδείξετε πως Τσίπρας Πολάκης δεν είναι το ίδιο, για να του απαντήσει ο κ. Τσίπρας: επιλέξατε ξανά να επιτεθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητήσατε παραιτήσεις, να επιρρίψετε σε μένα και ΣΥΡΙΖΑ την αποκλειστικότητα επιθετικότητας στο Διαδίκτυο».

Για το θέμα της συγκάλυψης που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητοτάκης διερωτήθηκε:

«Ποια συγκάλυψη; Που ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες όχι πέντε μέρες, πέντε ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας».

«Είστε πολιτικά εκτεθειμένος από αυτή την υπόθεση και θα παραμείνετε πολιτικά ακάλυπτος όσο επιμένετε να καλύπτετε την υπουργό σας» του απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για την παραίτηση της υπουργού πολιτισμού η οποία, σημειωτέων, δεν καθόταν στα υπουργικά έδρανα κάτι που σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για την υπουργό του: «Η επίθεση σ την κ. Μενδώνη έχει εμονικό χαρακτήρα… go away madam Merkel λέγατε λέγατε παλιά, τώρα λέτε Gο Away madam Μενδώνη».

«Ευθύνη δική μου… Λέτε έπρεπε να φύγει… Εγώ λέω να μείνει».

Φυσικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε: «Απαλλάξτε όμως από το χώρο του πολιτισμού από τη δική της παρουσία γιατί είναι βαριά εκτεθειμένη , ποιος την έβαλε σε αυτή την θέση; Ποιος; Ποιανού επιλογή ήταν; Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι αυτό»;

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αυστηροποίηση των ποινών, χρόνος παραγραφής από την ενηλικίωση και μετά, πλατφόρμα metoo.gov.gr για καταγγελίες, κώδικα δεοντολογίας για την εργασία , υποχρεωτική διαθεσιμότητα του θύτη από την εργασία του και μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.