Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SKODA CITIGO : Ευέλικτο και γοητευτικό

Το μικρότερο μέλος της σειράς των μοντέλων της, το Citigo,   αναβαθμίζει η   Skoda , καθώς πλέον διατίθεται με τρεις ή πέντε πόρτες και πολλά νέα χαρακτηριστικά από άποψη σχεδίασης, τεχνολογίας και εξοπλισμού, αποτελώντας ένα ελκυστικό, μοντέρνο και πρακτικό όχημα πόλης, που   συνδυάζει τεχνολογία και αστική κινητικότητα.

Το νέο     αυτοκίνητο της πόλης, με τις   εκδόσεις Αctive, Ambition και Style και μήκος 3,597 μ, πλάτος 1,645 μ και ύψος 1,478 μ (το 5-θυρο μοντέλο), ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα, αφού το μπρος, πίσω και πλαϊνό μέρος διακρίνονται για τα ακριβή τους σχήματα, τα σαφή άκρα και τις λείες επιφάνειες. Είναι ένα ελκυστικό, μοντέρνο και πρακτικό όχημα πόλης, που     συνδυάζει τεχνολογία και αστική κινητικότητα.

Το Citigo,   χρησιμοποιεί σύγχρονους τρικύλινδρους κινητήρες. Οι εμπρός και εγκάρσια τοποθετημένοι κινητήρες παράγουν 44 kW (60 PS), 50 kW (68 PS, με φυσικό αέριο CNG) και 55 kW (75 PS) και κινούν τους μπροστινούς τροχούς. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο κυβισμός είναι 1,0 λίτρο (999 κ.ε.). Παρά τον μικρό κυβισμό, όλες οι παραλλαγές του συστήματος κίνησης του ενός λίτρου χαρακτηρίζονται από υψηλή ροπή στρέψης με χαμηλά επίπεδα θορύβου και μεγάλη απόδοση. Όλοι οι κινητήρες υπερκαλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων EU6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τιμή του μοντέλου ξεκινάει από 8,980 ευρώ , ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει εύκολα με το νέο πρόγραμμα Skoda Clever Plan που προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση και οδική βοήθεια, με μόλις 106ευρώ τον μήνα. Αναλυτικότερα, η πλήρως αναθεωρημένη εμπρός όψη συμπεριλαμβάνει ένα νέο καπό, τροποποιημένο προφυλακτήρα, ανακαινισμένα φώτα ομίχλης και επανασχεδιασμένη γρίλια ψυγείου στην κλασική γραμμή της εταιρίας .

Οι προβολείς διαθέτουν φώτα ημέρας LED (στάνταρ για Ambition, Style   προαιρετικό για το Active). Τα φώτα ομίχλης διατίθενται τώρα με λειτουργία cornering – ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού – (προαιρετικά από το Active και πάνω). Το σύστημα City Safe Drive με αισθητήρες φωτός και βροχής καθώς και με λειτουργία Coming Home παρέχουν μεγαλύτερη άνεση (προαιρετικά από το Active και πάνω).

Η επανασχεδιασμένη πίσω όψη χαρακτηρίζεται από τα πίσω φώτα σε σκούρο πλαίσιο (από το Ambition και πάνω), Στις εκδόσεις Ambition και Style, η οροφή και οι πλευρικοί καθρέφτες διατίθενται σε λευκό και μαύρο ως έξτρα (δεν ισχύει για τα χρώματα Sunflower Yellow και Dark Sapphire Blue).

Οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται στις 14, 15 και 16 ίντσες. Οι νέες ζάντες αλουμινίου 15’’ Conan (προαιρετικές για το Style) διατίθενται σε ασημί ή στιλπνό ανθρακί. Το σχήμα των οκτώ ακτίνων δίνει την εντύπωση στροβίλου. Οι στιλπνές μαύρες ζάντες αλουμινίου 16’’ Scorpius είναι νέες στη σειρά και διατίθενται προαιρετικά για τα Active, Ambition και Style. Όσον αφορά τα χρώματα του αυτοκινήτου, το ζωηρό στάνταρ χρώμα Kiwi Green [πράσινο του ακτινιδίου] αντικαθιστά το μεταλλικό Spring Green.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα