Αν μεταμορφώσουμε τη Διατροφή… αναδύεται η Αφροδίτη…

Ενδεικτικό ίσως αποτελεί το γεγονός ότι αν αναγραμματίσουμε τη λέξη διατροφή προκύπτει η λέξη Αφροδίτη. Η διατροφή οφείλει να υπηρετεί την αρμονία και την εσωτερική αλλά και εξωτερική ομορφιά. «Η ουσία της μαγειρικής έγκειται στην προσφορά της μεγίστης δύβατης ηδονής χωρίς την πρόκληση νόσου” λέει κάπου στο Συμπόσιο του Πλάτωνα ορίζοντας την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων για τη διατροφή. Μέσα λοιπόν από αυτή τη στήλη κάθε εβδομάδα θα προτείνουμε συνταγές που συνδυάζουν απλότητα και αυθεντικότητα στη γεύση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

500 γρ. γαρίδες (καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κσ λάδι
Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Αλάτι
2 κσ λάδι
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
60 μλ. κρασί λευκό
2 κσ χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

3 κσ φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λεμόνι
Φρυγανισμένο ψωμί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τοποθετώ τις γαρίδες, το σκόρδο, το λάδι και το πιπέρι σε ένα μπωλ. Ανακατεύω και μαρινάρω τις γαρίδες για 20 λεπτά.
Πριν το μαγείρεμα αλατίζω τις γαρίδες. Ζεσταίνω το λάδι και 1/3 από το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτω τις γαρίδες. Μαγειρεύω για 2-3 λεπτά γυρίζοντας τις γαρίδες κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν ροζ. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το υπόλοιπο βουτυρο και το χυμό από το λεμόνι. Όταν το βούτυρο λιώσει ανακατεύω για 30 δευτερόλεπτα και βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρω τις γαρίδες σε ένα μεγάλο πιάτο. Γαρνίρω με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρω με επιπλέον φέτες από λεμόνι και φρυγανισμένο ψωμί.

Για την Βραδυνή η ΑΦΡΟΔΙΤΗ