Στα σκοτεινά βάθη της λίμνης Λέρνης κοιμάται ένα τέρας φοβερό με εννέα φιδίσια κεφάλια … Στα σκοτεινά βάθη της Ψυχής κοιμούνται οι φόβοι των ανθρώπων που έχουν αμέτρητα κεφάλια… Στα σκοτεινά βάθη του Σκορπιού που αντιπροσωπεύει την πιο βαθιά Ψυχή κοιμάται η Λερναία Ύδρα του υποσυνείδητου…

Αυτός είναι ο Ήλιος του Σκορπιού , ο πιο σκοτεινός ο πιο εσωτερικός και διεισδυτικός από όλους γιατί κάνει τον άνθρωπο αιώνιο σκαπανέα της ίδιας του της ύπαρξης.

Αν τα νερά του Καρκίνου είναι τα νερά ενός καθαρού ποταμού και τα νερά των Ιχθύων είναι τα νερά της απέραντης θάλασσας, τα νερά του Σκορπιού είναι βάλτος, είναι έλος ακίνητο με ένα πλήθος παράξενων πλασμάτων εγκλωβισμένων στο λασπερό του βυθό. Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από το ζώδιο του Σκορπιού θα καταλαβαίνετε απόλυτα την περιγραφή, αφού τα έντονα, φοβικά όσο και προφητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν είναι αυτά που σας έχουν οδηγήσει να γίνετε ψυχοθεραπευτές του εαυτού σας, όπως και των κοντινών σας ανθρώπων.

Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

Ο Ήλιος Απόλλωνας, στο σκοτεινό περιβάλλον του Σκορπιού Πλούτωνα, δίνει την ατελείωτη μάχη του συνειδητού με το ασυνείδητο, στην οποία μπαίνει ο Σκορπιός διεκδικώντας πάντα τον έλεγχο, φοβούμενος μήπως οι ασυνείδητες δυνάμεις του υπερισχύσουν των συνειδητών.

Έχει μια απίστευτη δύναμη μετουσίωσης και αναγέννησης και περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια έχει την ικανότητα να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του! Είναι το ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης όχι μόνο σε φυσικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Είναι ο Όγδοος οίκος ο φυσικός οίκος του Σκορπιού που δεικνύει τον βαθύτερο ψυχισμό του ανθρώπου, την σεξουαλική του συμπεριφορά, αλλά και το βιολογικό του τέλος.

Είναι ο οίκος αυτός στον οποίο κατοικούν μαζί η Ζωή, ο Θάνατος, η Αθανασία… Αφορά στην ανταλλαγή του DNA των πεπερασμένων θνητών, ο οίκος της σύλληψης της ζωής που θα οδηγηθεί με βεβαιότητα στο θάνατο, αλλά θα έχει ‘’μοιράσει’’ μέχρι τότε την κληρονομικότητα της στην αιωνιότητα. Μπορούμε να ”κατηγορήσουμε” για πολλά έναν Σκορπιό , αλλά σίγουρα όχι για μετριοπάθεια. Ό,τι κάνει, το κάνει με πάθος και ένταση και όσο ανελέητος εχθρός μπορεί να γίνει, άλλο τόσο μπορεί να δώσει ακόμα και τη ζωή του για αυτούς που αγαπάει!

ΣΚΟΡΠΙΟΙ χρόνια σας πολλά με τον Ήλιο να έχει περάσει στο ζώδιο σας στις 23 Οκτωβρίου ‘’κυνηγώντας’’ να συναντήσει τον Ερμή ανάδρομο επίσης στο ζώδιο σας, προκειμένου να σας χαρίσει τις μέρες τις σκορπίσιες του, τις γεμάτες μυστήριο, ένταση, ερωτισμό και διεκδίκηση!

Το Σύμπαν θα σας κάνει δώρο τη δεύτερη Πανσέληνο του Οκτώβρη, αυτή της τελευταίας του ημέρας, για να την πάρετε μαζί σας οι γεννημένοι 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου σε όλη τη γενέθλια χρονιά σας. Μια Πανσέληνος που σκοπό έχει να φωτίσει τα απύθμενα βάθη σας!

Μα πόσο να φωτίσει αλήθεια ένα Φεγγάρι τα σκοτάδια του Πλούτωνα; Πως να συναγωνιστεί σε φωτεινότητα τα υπόλοιπα φεγγάρια του χρόνου; Το Φεγγάρι της 31ης Οκτωβρίου θα πάρει κομμάτι από το δικό σας το σκοτάδι Σκορπιοί μου, θα πάρει από το μυστήριο και τη γοητεία σας και θα τολμήσει πράξεις κρυφές, ανομολόγητες και θα φέρει εκπλήξεις Ουράνιες στο Σταθερό Σταυρό.

ΤΑΥΡΟΙ 29, 30 Απριλίου και 1η Μαΐου, ΛΕΟΝΤΕΣ 30, 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, ΣΚΟΡΠΙΟΙ 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, ΥΔΡΟΧΟΟΙ 30, 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου θα ζήσετε τα πάθη , τα λάθη, τις ίντριγκες και τις αποκαλύψεις που θα σας επιβάλλει η Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού /Ταύρου.

Ένας σταθερός Ήλιος στον Σκορπιό, παθιασμένος, ζηλιάρης, διεκδικητικός και απέναντι μια επίσης σταθερή Σελήνη στον Ταύρο, λαίμαργη για αγάπη, τροφή και ασφάλειες. Ο άνδρας και η γυναίκα απέναντι, η ψυχή και το σώμα απέναντι, ζητούν τα δικά τους φαγοπότια για να ικανοποιήσουν τα ορμέμφυτα τους στον άξονα αυτό που εκφράζονται με τόση απολυτότητα.

Ο άξονας της Πανσελήνου του Ταύρου ενεργοποιεί ύλη και πνεύμα και φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τις αξίες και τα πάθη του. Ο γήινος Ταύρος της ζήσης και της κτήσης, αντιμέτωπος με τον υδάτινο Σκορπιό του πάθους και της μετουσίωσης.

Υπερήφανος για τη σωματική του ρώμη, μα και οκνηρός στις αποφάσεις του ο Ταύρος, άπληστος για τα υλικά αγαθά που θεωρεί ότι θα του παρέχουν την ασφάλεια που εναγωνίως ψάχνει στη ζωή του, προσπαθεί να χορτάσει την έμφυτη λαιμαργία του με τροφή , που θα του εξασφαλίσει τη ζήση.

Λάγνος, κυριευμένος από τα σωματικά πάθη ο Σκορπιός , προσπαθεί να μετουσιώσει τον εαυτό του και τους άλλους μέσω του sex , σε αυτό το ανώτερο που γνωρίζει πως είναι, μα δεν ξέρει τον τρόπο να το επιτύχει … ακόμη. Κατασκοπεύει με ζηλοφθονία τους γύρω του γιατί νομίζει πως αυτοί έχουν καταφέρει ό,τι δεν μπορεί ο ίδιος και συνάμα οργίζεται για την αδυναμία του αυτή που δεν μπορεί να τιθασεύει.

Μέσα στο παιχνίδι των εφτά αμαρτημάτων κι ένας Ήλιος νεόκοπος στο Σκορπιό στις πρώτες , πρώτες μοίρες του ζωδίου σε σύνοδο με έναν Ερμή ανάδρομο, να ξυπνά το παρελθόν και να απαιτεί ικανοποίηση για θέματα περασμένα κι όχι ξεχασμένα! Στο ίδιο παιχνίδι μια Σελήνη σε σύνοδο με έναν αντάρτη Ουρανό να την τσιγκλά συνεχώς και να την προτρέπει να επαναστατήσει, έτσι, για να του κάνει το κέφι… Το πλανητικό σκηνικό προκλητικό και εσείς θα χωριστείτε στα τρία στρατόπεδα των δεκαημέρων σας περιμένοντας τις πλανητικές ενέργειες να σας ακουμπήσουν.

♏ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 23 /10 – 1 / 11

Εσείς, οι διαλεχτοί, τα καθαρόαιμα παιδιά του Πλούτωνα, είστε που θα παλέψετε περισσότερο από όλους τους άλλους, με τον τρόπο που έχετε να μάθει να παλεύετε το τελευταίο διάστημα. Ο Ουρανός θα συνεχίσει τα ‘’πειράματα’’ του επάνω σας και θα σας ανακατέψει τη ζωή με σκοπό να εξαντλήσει τις ανοχές σας και να διαλύσει τις προκαταλήψεις σας. .

Ιδιαιτέρως οι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου, 28 Οκτωβρίου – 1η Νοεμβρίου με τη δύσκολη Πανσέληνο της τελευταίας ημέρα του Βροχάρη πάνω σας, αλλά και τον ανακατωσούρη και αδιάφορο ως προς τα συναισθήματα σας ανάδρομο Αντάρτη απέναντι σας, προφυλαχτείτε όσο μπορείτε! Προσοχή μεγάλη στην υγεία, στις μετακινήσεις, στις σχέσεις και στα νεύρα σας.

Μια κίνηση ματ θα ήταν να προσποιηθείτε πως πάτε με τον αέρα του! Κάντε μια μετακόμιση….ανοίξτε ντουλάπες και πετάξετε τα ρούχα σας έξω… ανοίξτε κουβάδες με χρώματα και βάψτε … κάντε αυτό που λέει το ‘’χαρούμενο’’ τραγούδι … άσπρα και κόκκινα μαζί και αφήστε τα να βγούνε ροζ. Θα τον έχετε ικανοποιήσει μερικώς! Ξεκινήστε λοιπόν μόνοι σας τις αλλαγές για να ξαφνιάσετε εσείς το Σύμπαν, και όχι αυτό εσάς!

♏ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 2 /11 – 11 / 11

Είστε τα παιδιά δύο πατεράδων, του Πλούτωνα αλλά και του θυσιαστικού Ποσειδώνα από δεκανό, κι έχετε μια ευαισθησία παραπανίσια στην καρδιά. Είστε ρομαντικοί και ψάχνετε τον ‘’ιδανικό και ανάξιο εραστή’’ αυτόν που πρέπει πρώτα να σας ταλαιπωρήσει και μετά να τον… εκδικηθείτε. Μην ξεχνιόμαστε, Σκορπιοί είστε after all!

Και τώρα, έχετε την ιδανική ευκαιρία με Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο σας και τον παραδοσιακό σας κυβερνήτη τον Άρη, επίσης ανάδρομο στον Κριό! Το παρελθόν θα σας χτυπάει την πόρτα για όλη τη γενέθλια χρονιά σας, ακόμη και αν εσείς δεν βρίσκεστε εκεί για να του ανοίξετε!

Είστε οι πιο τυχεροί από όλους με την ερωτική διάθεση διάχυτη στην ατμόσφαιρα, τις μέρες αυτές τις σκορπίσιες, τις δικές σας. Ο Ήλιος σας σε θετική όψη με τον Ποσειδώνα σε συνδυασμό με τις τόσες αναδρομές, ίσως σας φέρει έρωτες παλιούς που θα πρέπει να αξιολογήσετε, ίσως σας φέρει και οικονομικές ευκαιρίες, που και πάλι θα πρέπει να αξιολογήσετε με προσοχή.

Πάνω από όλα όμως, θα σας φέρει αισιοδοξία και κίνητρα καλυτέρευσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας. Ιδιαιτέρως οι γεννημένοι 9, 10 και 11 Νοεμβρίου, εκτός των… επιστροφών, θα έχετε και νέους έρωτες που θα έρθουν να ταράξουν το σταθερό νερό σας.

♏ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 12 /11 – 21 / 11 Είστε και κυκλοθυμικά παιδιά της Σελήνης από δεκανό, εσείς οι Σκορπιοί του τρίτου δεκαημέρου και το αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία. Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου θα σας χαρίσει το τρυφερό της φως και θα σας παρακινήσει σε νέα ξεκινήματα που θα φανούν ευεργετικά το επόμενο διάστημα. Τα αποτελέσματα τους θα φανούν όταν πια περάσει και η Αφροδίτη στο ζώδιο σας, στο τέλος του Νοέμβρη.

Ιδιαιτέρως ωφελημένοι οι γεννημένοι 14, 15 και 16 Νοεμβρίου με την εύνοια της Νέας Σελήνης ‘’προίκα’’ για όλη τη γενέθλια χρονιά σας. Ο διορατικός κυβερνήτης σας ο Πλούτωνας και ο απλοχέρης Δίας σε χαρισματικά εξάγωνα με τον Ήλιο σας, θα βοηθήσουν τα επιχειρηματικά σας πλάνα και θα έχετε και οικονομικά οφέλη από τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες.

Σε προσωπικό επίπεδο πάλι, μπορεί να φέρει επισημοποιήσεις και να ισχυροποιήσει αποφάσεις για σχέσεις που πρέπει να αποκτήσουν πιο σοβαρό χαρακτήρα. Θα είναι θετικός ο μήνας των γενεθλίων σας και μέχρι το τέλος του 2020 αδράξτε και αξιοποιείστε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν, γιατί ο νέος χρόνος πρέπει να σας βρει έτοιμους και ώριμους για τις ‘’δοκιμασίες’’ του Δία και αργότερα του Κρόνου στις προκλητικές τους όψεις από τον Υδροχόο!

Παιδιά του Σταθερού Νερού με γοητευτικό, σκοτεινό , υγρό βλέμμα που φτάνει μέχρι τα βάθη της Ψυχής. Με σκοτεινή, υγρή, εμμονική, κτητική Ψυχή που θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη αγάπη, τον απόλυτο έρωτα, την απόλυτη εξάρτηση, τον απόλυτο έλεγχο, την απόλυτη πίστη, την απόλυτη εκδίκηση… Είστε το μοναδικό, ξεχωριστό ζώδιο που καλείστε να υπηρετήσετε τη μια από τις τρεις φύσεις σας.

Σκορπιός ‘’ Φίδι’’, Σκορπιός ‘’Σαύρα’’, Σκορπιός ‘’Αετός’’…Η τριπλή αυτή υπόσταση σας κάνει τόσο διαφορετικούς και σημαντικότερους, αλλά δεν σας αφήνει άλλοθι γιατί έχετε το δικαίωμα της επιλογής που τα υπόλοιπα ζώδια δεν έχουν. Έχετε την επιλογή να συρθείτε στο χώμα σαν τον όφι του προπατορικού αμαρτήματος και να είστε αυτός ο Σκορπιός που όλοι φοβούνται, αλλά λοιδορούν.

Εδώ κρύβονται ο φθόνος, η εκδικητικότητα, η μανία της στείρας εξουσίας, το άγχος του απόλυτου ελέγχου και της αυτοκαταστροφής. Έχετε την επιλογή να είστε αυτός ο Σκορπιός που ενώ έχει αποκτήσει ατελή άκρα και ερπετικό εγκέφαλο, η κοιλιά του σέρνεται ακόμη στο χώμα και που όλοι φοβούνται, αλλά σιχαίνονται συνάμα. Εδώ κρύβεται η καχυποψία, η αγάπη για το οικονομικό όφελος με κάθε τρόπο, η υστεροβουλία, η αδηφαγία.

Έχετε την επιλογή να είστε αυτός ο Σκορπιός που θα αφήσει το έδαφος και θα αποκτήσει φτερά που θα τον οδηγήσουν στα ουράνια, αυτός που όλοι φοβούνται, αλλά θαυμάζουν και σέβονται γιατί γνωρίζουν πως η οργή του είναι δίκαιη! Αυτός ο Σκορπιός που η πίστη σε ότι θεωρεί ιερό είναι απόλυτη.

Που η αγάπη και η προσφορά σε αυτούς που αγαπά είναι και αυτές απόλυτες. Που η ανάγκη για τον έλεγχο πάνω στους άλλους γίνεται ανάγκη για αυτοέλεγχο και το ατέλειωτο σκάψιμο δεν είναι για το χρυσάφι της γης, αλλά για το χρυσάφι της Ψυχής!

Αυτούς τους Σκορπιούς αγαπώ περισσότερο από όλα τα ζώδια γιατί είναι ικανοί να δώσουν μάχες που δεν είναι δικές τους και που το κριτήριο τους στα θέματα των αξιών είναι αδιάψευστο και αδιαπραγμάτευτο. Και για έναν ακόμη λόγο, έχω σύνοδο ιδιομοιρίας Ήλιου, Πλούτωνα, Σκορπιός είμαι κι εγώ και όταν τον λειτουργώ πρέπει να με… φοβούνται😉.

Αγαπημένοι μου Σκορπιοί , χρόνια σας πολλά! Η ζωή δεν έχει νόημα για εσάς αν δεν αντιμετωπίζετε τα δύσκολα, αν δεν πασχίζετε να μετατρέψετε το σκοτάδι σας σε Φως, αν δεν πασχίζετε να ξεφύγετε από τα ελώδη βάθη του Νερού σας, αν δεν πασχίζετε να γίνετε Αετοί.

Χρόνια σας πολλά, γοητευτικά, μυστηριώδη, εσωτερικά, αλχημιστικά, σκορπίσια. Να είναι η γενέθλια αυτή χρονιά σας γεμάτη πάθος, βάθος, ένταση και να γνωρίζετε πως… ‘’Όταν περάσουνε τα χρόνια απ’ τον Σκορπιό και δεν θα έχεις άλλο για να με μισήσεις… Στείλε μου τότε μόνο ένα ευχαριστώ που σε δε σκότωσα και σε άφησα να ζήσεις’’.

‘’Οι πρώτες Λέξεις’’ Σωκράτης Μάλαμας σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, γιατί η Αστρολογία κρύβεται παντού… Τόσο παντού που δεν μπορείτε ακόμη να το φανταστείτε!