Sky express: Επέκταση σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Λονδίνο και το Παρίσι

Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Για την επέκταση της Sky express, σε δημοφιλείς προορισμούς, με το νέο υπερσύγχρονο στόλο της, αναφέρθηκε η γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR Βασιλική Χριστίδη,  με στόχο να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού και παράλληλα, να συμμετάσχει  στη μεγάλη προσπάθεια καθιέρωσης της χώρας ως ιδανικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο.

Παρόντες στην παρουσίαση του νέου στόλου της Sky express, ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Κροκίδας, ο επικεφαλής του πτητικού έργου  Γιώργος Φράγκος, η διευθύντρια Επικοινωνίας  του ΔΑΑ Ιωάννα Παπαδοπούλου,  η Marketing & Communication Manager της Sky express Δέσποινα Κάτσικα και πολλές αεροσυνοδοί.

Σε μια περίοδο λοιπόν, που το πτητικό έργο συρρικνώνεται διεθνώς, η Sky express επεκτείνεται συστηματικά αθροίζοντας σήμερα συνολικά 43 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς, ενώ μετά την έναρξη πτήσεων στο εξωτερικό με Λάρνακα και Βρυξέλλες και την επέκταση στο εσωτερικό με τα νέα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και προσεχώς την ένταξη του Βόλου, σειρά έχουν προορισμοί κομβικής σημασίας.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο πτήσεων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εκτός από τη Λάρνακα και τις Βρυξέλλες, θα καλύπτει σύντομα το δημοφιλές Παρίσι (Charles de Gaulle) και το εμβληματικό Heathrow του Λονδίνου.

«Δίνουμε τη δική μας μάχη για την καθιέρωση της Ελλάδας ως 12μηνου προορισμού. Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε να αξιοποιήσουμε το momentum και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διεθνής τάση του remote work»,  δήλωσε η κ.  Χριστίδη, ενώ σε ερώτηση της «Vradini.gr» σχετικά με τα Slot, διευκρίνισε πως η κρίση και η ακύρωση των πτήσεων πανευρωπαϊκά, μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες.

Κατά την ίδια: «Η τουριστική περίοδος που ξεκινά βρίσκει την Sky  express σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας και του τουρισμού.

Με τα νέα, υπερσύγχρονα αεροπλάνα μας, οι πελάτες μας απολαμβάνουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε 43 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται.

Η Sky  express ικανοποιεί την ανάγκη για αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα με ανταγωνιστικούς όρους. Στόχος μας είναι να γίνει η αγαπημένη επιλογή του απαιτητικού ταξιδιώτη».

Νωρίτερα, η κ. Παπαδοπούλου, επισήμανε : «H επέκταση του διεθνούς δικτύου της Sky express και η προσθήκη δύο ακόμη ιδιαίτερα σημαντικών συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αγορά μας και ενισχύει τις επιλογές των ταξιδιωτών.

 Mετά τη Λάρνακα και τις Βρυξέλλες, καλωσορίζουμε με χαρά τις νέες διεθνείς συνδέσεις, Παρίσι και Λονδίνο / Heathrow, κι ευχόμαστε στους στενούς συνεργάτες μας επιτυχία, ασφαλείς και γεμάτες πτήσεις και συνεχή και δυναμική αναπτυξιακή πορεία.

Από τη δική μας πλευρά, επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς τον αεροπορικό συνεργάτη μας και συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του τουρισμού και της οικονομίας».

Πιο αναλυτικά, το επόμενο διάστημα η εταιρία, ολοκληρώνει την αναβάθμιση του ιδιόκτητου στόλου της με συνολικά 6 υπερσύγχρονα ολοκαίνουρια Airbus, τύπου Α320neo.

Με την παραλαβή του 5ου αεροσκάφους  και του 6ο τον Ιούνιο, θα διαθέτει πλέον τον πιο «πράσινο» και περιβαλλοντικά φιλικά στόλο (green fleet) σε σύνολο αεροσκαφών.

Η αεροδυναμική και oι πρωτοποριακοί κινητήρες που έχει επιλέξει η  Sky express, εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, λιγότερο θόρυβο, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, μεγαλύτερη αυτονομία.

Στηρίζοντας  δυναμικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου με τη διεθνή καμπάνια «Greece is bliss»,  αναδεικνύει τις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει όχι μόνο ταξιδιωτικό, αλλά και επαγγελματικό προορισμό.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η πρωτοβουλία “Working from a distance” την οποία πλαισιώνουν τα φωτογραφικά αφιερώματα της βραβευμένης ταξιδιωτικής φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.

Με την αναβαθμισμένη Sky express, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους άκρως ανταγωνιστικούς ναύλους (best value fare), προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα.

Ταυτοχρόνως, η εταιρεία  εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής “CarePlane”. 

Σημειώνεται πως η Sky express, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, αλλάζει το τοπίο στο χώρο των αερομεταφορών.

Διαθέτει πλέον ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στο εσωτερικό της χώρας και εισέρχεται στις διεθνείς πτήσεις καλύπτοντας συνολικά 43 προορισμούς οι οποίοι διαρκώς επεκτείνονται.

Προσεχώς αναμένονται τα νέα δρομολόγια στο Heathrow του Λονδίνου, το Παρίσι, η Λυόν, η Νάντη, το Αμβούργο και το Ντόρτμουντ, ενώ έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Η Sky express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου. Έναν ισχυρό και δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Ομίλου καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την Sky express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης, με την Skyserv, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες, ενώ σημαντική είναι η παρουσία του Ομίλου στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.