Sky express: Κέρδισε το διεθνές ενδιαφέρον των ειδικών στο ''Aviation Event 2021''

Στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου ”Aviation Event 2021”, κερδίζοντας  το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς αερομεταφορών, βρέθηκε το επιτυχημένο παράδειγμα της Sky express, με την IOGR Group General Manager Βάσω Χρηστίδη.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας  στο πάνελ με θέμα «Shaping the new Normal», μεταξύ του Chairman-European Regional Coordination Group, IATA Stefano Battaglia και της διευθύντριας Επικοινωνίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ιωάννας Παπαδοπούλου, η κ. Χρηστίδη, παρουσίασε το case study της Sky express, λέγοντας:

«Ο κλάδος των αερομεταφορών πρέπει να ανασχεδιάσει το μέλλον του γύρω από τρεις ελληνικές λέξεις:

Πανδημία, αντλώντας διδάγματα από την κρίση αλλά και ενώνοντας δυνάμεις, καθώς οι προκλήσεις αφορούν τους πάντες. Κλίμα, με το βλέμμα στο περιβάλλον και στη βιωσιμότητα. Δυναμισμό, για την επανεκκίνηση του χώρου, μετά από μια πρωτόγνωρη κρίση».

Αναφερόμενη στην Sky express τόνισε ότι «Η εταιρεία μέσα από την κρίση, «επανεφηύρε τον εαυτό της». Ως επιχειρηματική οντότητα, ως πτητικό έργο και ως στόλος, υιοθέτησε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Εκσυγχρόνισε τη λειτουργία της προχωρώντας στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της δίδοντας μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες της με αποτέλεσμα σήμερα να αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς στους προορισμούς που εξυπηρετεί».

Συνεχίζοντας η General Manager IOGR, στο περιεχόμενο των τοποθετήσεων της,  εστίασε στα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν συνολικά την πορεία του χώρου, αλλά και πιθανούς τρόπους ανάκαμψης στην τρέχουσα συγκυρία.

Μεταξύ βιώσιμης ανάπτυξης, επενδύσεων, καινοτομίας, υποδομών και νέων προσεγγίσεων,  οι ομιλητές έκαναν ανασκόπηση της κατάστασης και πρότειναν τις δικές τους στρατηγικές προτάσεις για το μέλλον.

Μάλιστα, μέσα από την παρουσία της Sky express στη διοργάνωση αναδείχθηκε η δυναμική πορεία της στην κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας.

Η διεύρυνση του πτητικού έργου σε εσωτερικό και εξωτερικό, η συστηματική επένδυση στον εμπλουτισμό του ήδη «πράσινου» στόλου με υπερσύγχρονα Airbus Α320neo  και ATR 72-600 και η προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Σε αριθμούς το ”Aviation Event 2021” συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 30 εθνικών και διεθνών ομιλητών, 160 συμμετεχόντων και μεγάλου αριθμού εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει ώθηση και νέα πνοή σε έναν τομέα που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, χαράσσοντας κοινή πορεία για βιώσιμη ανάκαμψη και την ενίσχυση της βιομηχανίας ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε ακραία και αναπάντεχα γεγονότα.

Την εκδήλωση φιλοξένησε το αεροδρόμιο της Μπολόνια, σε συνεργασία με το Bologna Welcome στον ιστορικό χώρο του Palazzo Re Enzo,  συγκεντρώνοντας  και φέτος το διεθνές ενδιαφέρον ειδικών από τον κλάδο των αερομεταφορών, του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Σημειώνεται πως η Sky express αποτελεί  μία από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες ελληνικές αεροπορικές  εταιρείες. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στο εσωτερικό της χώρας και εισέρχεται στις διεθνείς πτήσεις καλύπτοντας συνολικά 48 προορισμούς σε 9 χώρες.

Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Η εταιρία τον τελευταίο χρόνο απέκτησε 6 νέα Airbus320neo και 6 νέα ATR 72-600, προχωρώντας σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών σε μια δύσκολη περίοδο.

Με τα νέα αεροσκάφη της η Sky express στο τέλος του έτους θα διαθέτει ένα από τους  πλέον «πράσινους» στόλους (green fleet) και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς στόλους σε όλη την Ευρώπη.

Ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου. Έναν ισχυρό και δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό Όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την Sky express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης σε συνεργασία με την Skyserv και την Swissport SUD, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες.

Σημαντική είναι η παρουσία του Ομίλου και στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.