Η Κλόβερ είναι μια σκυλίτσα που ζει στην Οτάβα του Καναδά μαζί με την ιδιοκτήτρια της Χάλεϊ Μουρ. Όταν ένα πρωινό η τελευταία κατέρρευσε στην άκρη του δρόμου παθαίνοντας κρίση, η Κλόβερ ανταπέδωσε τη φροντίδα που λάμβανε τόσα χρόνια, μπαίνοντας μπροστά και σώζοντας την ιδιοκτήτρια της από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια.

Πλάνα από το περιστατικό που τραβήχτηκαν από την κάμερα ασφαλείας ενός γείτονα, έδειξαν την Μουρ να περπατάει με την Κλόβερ στην άκρη του δρόμου, όταν φάνηκε να σκοντάφτει και να πέφτει στον δρόμο. Η Κλόβερ, ένα μεγάλο λευκό ημίαιμο Maremma, αφού ήλεγξε την ιδιοκτήτρια του, στάθηκε στο πλευρό της για να την προσέχει. Το ίδιο βίντεο δείχνει ένα αυτοκίνητο να τις προσπερνά και τους δύο ξυστά, καθώς η Clover το κοιτά με προσοχή.

Λίγο μετά τη διέλευση του πρώτου αυτοκινήτου, ένα δεύτερο όχημα πλησίασε από την άλλη κατεύθυνση και τότε η Κλόβερ ξεκίνησε να κινείται προς τη μέση του δρόμου για να μπλοκάρει τον δρόμο του οδηγού και να τον αναγκάσει να σταματήσει. Ο Ντράιντεν Ότγουει, ο οδηγός που σταμάτησε, δήλωσε στο CTV News, ότι οι ενέργειες της Κλόβερ ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και τον ανάγκασαν να βγει από το φορτηγό του για να πάει να ελέγξει την Μουρ.

«Η σκυλίτσα διατήρησε απόσταση από μένα, αλλά διασφάλισε ότι η ιδιοκτήτρια του ήταν εντάξει και αυτό ήταν καταπληκτικό», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Κλόβερ τράβηξε επίσης την προσοχή μιας γειτόνισσας, της Ντανιέλ Πίλιον, που έσπευσε να βοηθήσει τη Μουρ, πριν τρέξει στο σπίτι της για να ενημερώσει τους γονείς της άτυχη κοπέλας.

Dog Saves Owner Who Had a Seizure by Blocking Road Until Help Arrived https://www.youtube.com/watch?v=ywmFtH0oEvo cr ctv news

Η Μουρ ξύπνησε πολύ αργότερα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι «το μόνο που θυμάμαι είναι να ανοίγω τα μάτια μου στο ασθενοφόρο και να μην ξέρω που βρίσκομαι».

Η Μουρ, που ανάρρωσε γρήγορα από το περιστατικό, δεν ξέρει μέχρι σήμερα τι προκάλεσε την κρίση της. Ωστόσο, είναι πεπεισμένη ότι αν της συμβεί ξανά, η Κλόβερ θα είναι και πάλι εκεί για να την κρατήσει ασφαλή. Η Κλόβερ συμφώνησε, απολαμβάνοντας τις μπριζόλες που αγοράστηκαν αποκλειστικά για χάρη της για την εξαιρετική δουλειά που έκανε ως η πιο πιστή φίλη της Μουρ.

Πηγή: people.com