Για τα μεγάλα  έσοδα του σημαντικότερου τομέα της οικονομίας, του τουρισμού, μίλησε  ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece,  Ιωάννης Σμυρλής,  κατά τη τοποθέτησή του, στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΤΟΥΡ.

«Κοινός στόχος όλων, θα πρέπει να είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και η αναζήτηση  συνεργειών οι οποίες θα επιτρέψουν τη μείωση του κόστος αφενός κι αφετέρου, την προσέλκυση υψηλών εισοδημάτων δυνητικών πελατών, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στις τουριστικές εισπράξεις», είπε ο κ.  Σμυρλής.   

Ο ίδιος, αναφέρθηκε  και στην πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της ΕΛΙΤΟΥΡ, η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση ενός ιδιαίτερα δυναμικού και πολλά υποσχόμενου τομέα της ελληνικής οικονομίας, του ιατρικού τουρισμού.

Σημειώνεται πως τόσο η Enterprise Greece όσο και το υπουργείο Εξωτερικών,  εστιάζουν στην προβολή του ιατρικού τουρισμού συνδράμοντας αποτελεσματικά  τόσο την προσέλκυση νέων τουριστών στον ιατρικό τομέα, όσο και ενδεχόμενες ξένες επενδύσεις σε έναν ιδιαίτερα νευραλγικό κλάδο. 

Στον  συγκεκριμένο κλάδο συμμετέχουν αμιγώς ελληνικές εταιρείες παροχής καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών υγείας, σε ανταγωνιστικό κόστος και οι οποίες συμβάλουν ώστε η Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδιαίτερα ελκυστικών προορισμών για ιατρικό τουρισμό, όλους τους μήνες του χρόνου. 

Μάλιστα, υπάρχουν  τομείς, όπως αυτός της τεχνητής γονιμοποίησης, όπου η χώρα έχει δεχθεί τα εύσημα για τις προηγμένες μεθόδους που εφαρμόζει, καθώς και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.