Μαρία Αριστοτέλους: Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν -Νίκη ζωής για την πρωταθλήτρια

Η Κύπρια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, ανακοίνωσε ότι βγήκε νικήτρια στη «μάχη» για την υγεία της με τον καρκίνο – Δείτε το μήνυμά της

Μαρία Αριστοτέλους, Αθλήτρια, Πρωταθλήτρια, Άλμπα επί κοντώ, Καρκίνος, Ασθένεια, Μεταστατικός καρκίνος,

Η αθλήτρια Μαρία Αριστοτέλους με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι νίκησε τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

«Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας, ούτε η κακιά αρρώστια. Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν!Τα ωραιότερα νέα! Είμαι καθαρή! Τον νικήσαμε! Η νίκη αυτή δεν ανήκει σε εμένα αλλά στην ιατρική», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κύπρια Πρωταθλήτρια επί κοντώ, που πριν από περίπου 7 μήνες διαγνώστηκε με ραυδομυοσάρκωμα.

Η ίδια στέλνει το μήνυμα της, τονίζοντας ότι στις μέρες μας ο καρκίνος είναι ιάσιμος. «Τι κι αν ήταν 4ο στάδιο, τι κι αν ήταν επιθετικός, ο καρκίνος ως επί το πλείστον είναι ιάσιμος και δεν πρέπει να τρέμουμε στο άκουσμα αυτής της λέξης».

«Όταν είπα ότι ήμουν έτοιμη για ότι ακολουθήσει, σίγουρα μιλούσε η άγνοια κινδύνου που με διακατείχε. Δεν ήξερα τι εστί χημειοθεραπείες, τι σήμαινε ανοσοκαταστολή. Δεν φανταζόμουν καν τι ερχόταν. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι! Γιατί ο καρκίνος θέλει θάρρος και θράσος! Δεν έβλεπα τα δύσκολα που ήταν μπροστά μου ως βουνό. Εστίαζα στο παρόν και έλεγα πάμε βήμα βήμα και όλα θα γίνουν!Και πώς θα γινόταν αλλιώς; Αφού είχα δίπλα μου την καλύτερη ιατρική ομάδα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με επικεφαλή την ογκολόγο μου Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου», προσθέτει.

Και συνεχίζει η Μαρία Αριστοτέλους: «Όλοι τους συνέβαλαν ώστε αυτό το ταξίδι να είναι όσο πιο όμορφο γινόταν και σίγουρα με αίσιο τέλος! Το ραυδομυοσάρκωμα εμφανίζεται σε παιδάκια μέχρι 5 χρόνων. Γιατί σε εμένα δεν είπα ΠΟΤΕ..! Αντιθέτως όταν ανέβαινα τον γολγοθά έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Ευτυχώς, που διάλεξε εμένα και όχι κάποιο παιδάκι! Δεν άντεχα στην ιδέα ότι θα περνούσε κάποιο βρέφος ή παιδί αυτή τη δοκιμασία! Και έλεγα αν μη τι άλλο ο κλήρος έπεσε σε εμένα!».

Ο καρκίνος ήταν μεταστατικός

Καταλήγοντας η αθλήτρια επισημαίνει ότι ο καρκίνος της ήταν μεταστατικός κι ότι θα κάνει τακτικούς ελέγχους, καθώς είναι πιθανό να επανέλθει. «Στην περίπτωση μου, ο καρκίνος ήταν μεταστατικός. Αυτό σημαίνει πώς μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό θα ελέγχομαι τακτικά!Ο εχθρός είναι ύπουλος και επιθετικός αλλά τώρα ξέρει με ποιαν έχει μπλέξει! Άντε γειά..!».

Δείτε την ανάρτησή της

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν