Το οφέλη του κρέατος για την υγεία

Δείτε επίσης

Πολλά οφέλη παρέχει το κρέας στην υγεία μας, ποια είναι αυτά;

Σημαντική είναι η κατανάλωση του κρέατος για την υγεία μας, καθώς αυτό παρέχει πρωτεΐνες και πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Η μέτρια κατανάλωση κρέατος σε πλήρεις διατροφές σχετίζεται με θετικά για την υγεία μας αποτελέσματα.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Το κόκκινο κρέας περιέχει ποιοτική πρωτεΐνη και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν μια υγιεινή διατροφή. Επίσης, η συμβολή του κόκκινου κρέατος στην πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών θεωρείται παρεξηγημένη και υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν τη συμπερίληψη του άπαχου κόκκινου κρέατος στη διατροφή για την καρδιαγγειακή υγεία.

Ο διαιτητικός σίδηρος βρίσκεται σε δύο μορφές: αιμικός και μη αιμικός σίδηρος. Η περιεκτικότητα του κόκκινου κρέατος είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το λευκό κρέας. Αιμοσφαιρίνη και μυοσφαιρίνη είναι πιο άφθονες στην αιμική μορφή του σιδήρου.

Αυτός έχει τις ισχυρότερες οξειδωτικές ιδιότητες και απορροφάται καλύτερα από τον μη αιμικό σίδηρο που υπάρχει σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Ο αιμικός σίδηρος σχετίζεται με τη γνωστική ανάπτυξη και λειτουργία σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες.

Το κόκκινο κρέας περιέχει επίσης ψευδάργυρο (45–62%, άντρες και γυναίκες αντίστοιχα) που είναι σημαντικός για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των κυττάρων, την παραγωγή οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παρέχει επίσης:

-52% RDI για σελήνιο
-21% RDI για φώσφορο
-31-36% RDI για νιασίνη
-31% RDI για βιταμίνη Β6
-27-12% RDI για σίδηρο
-13-15% RDI για ριβοφλαβίνη

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν