Σοφιανός: «Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, έχουμε την πολιτική του εφησυχασμού» |

Μιλώντας σήμερα στο Open, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, τόνισε πως “απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, την ανοιχτή αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έχουμε την πολιτική του εφησυχασμού και από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και από την ΝΔ τώρα και την πολιτική που παραπέμπει στο ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπίσει το ΝΑΤΟ και ο Τράμπ. Η ίδια η πείρα έχει δείξει πόσο μπορούμε να ακουμπάμε στους συμμάχους μας”.

“Τα λέμε αυτά γιατί η κυβέρνηση της Λιβύης, του δυτικού τμήματος, ενός προέδρου-φύλαρχου είναι αναγνωρισμένη από την ΕΕ, από τους αμερικανούς και από την ελληνική κυβέρνηση, όταν η κυβέρνηση ‘Ασαντ στη Συρία όχι μόνο δεν είναι αναγνωρισμένη άλλά έχουν κλείσει και την πρεσβεία” πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι “δεν πρέπει να περάσει στον λαό κανένας εφησυχασμός”, καθώς “η πολιτική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που παραχώρησε την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικές βάσεις και αμερικανικές διευκολύνσεις, όχι μόνο δεν υπερασπίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά κυριολεκτικά αφήνει τον λαό εκτεθειμένο”.

«Πρέπει να μπει τέλος στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και οι εγκλωβισμένοι να πάνε στην χώρα προορισμού τους» τόνισε επίσης ο Νίκος Σοφιανός, σημειώνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι το «προφίλ» του πρόσφυγα ή του μετανάστη, αλλά το δικαίωμα που έχουν οι άνθρωποι να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η πολιτική αντιπαράθεση από το ΚΚΕ γίνεται “πάνω στις θέσεις, στην πολιτική, στα έργα και στις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί στο νέο σοσιαλδημοκρατικό χώρο στην Ελλάδα και το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η προσπάθεια να πάρει από παντού για να μεγαλώσει τη απεύθυνση του”.

“Πιστεύω ότι υπάρχει και κρίση και γνώση, ειδικά σε ένα κόσμο αριστερό, ριζοσπαστικό να βγάλει και συμπεράσματά και από αυτή την επιτροπή που ανακοινώθηκε” κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Σοφιανός.