Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SOFTONE : Ανατέλλει μία νέα εποχή για την αγορά του λογισμικού

Για το φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων, που έφερε κάτω από τη στέγη της SoftOne δύο από τους πλέον αναγνωρισμένους παρόχους λογισμικού, που   συμπληρώνουν ιδανικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αναφέρθηκε ο CEO της   εταιρίας, Αντώνης Κυριαζής, ως επιστέγασμα μιας πολυετούς και επιτυχημένης δραστηριοποίησής.

«Η αγορά πληροφορικής περνάει σε ένα νέο κύκλο, καθώς παλαιοί leaders αποτραβιούνται», είπε την Τρίτη 11 Ιουνίου ο κ. Κυριαζής,   σε ειδική εκδήλωση, παρουσιάζοντας τον μετασχηματισμό της εταιρίας στον μεγαλύτερο Όμιλο business λογισμικού στην ελληνική αγορά, καθώς και την ισχυρότερη τοποθέτησή της στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού της ΝΑ Ευρώπης.

Στόχος  η ηγετική θέση στην Ελλάδα και έντονη παρουσία στο εξωτερικό

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της SoftOne, αφού μίλησε για τον στόχο να αποκτήσει η εταιρία, ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και έντονη παρουσία στο εξωτερικό, σημείωσε πως «Ο Όμιλος πλέον SoftOne, παρουσιάζει μία διαφοροποιημένη πρόταση αξίας σε όλα τα τμήματα της αγοράς με άξονα το digital transformation, συνιστώντας τον ιδανικό συνεργάτη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Εφαρμόζοντας με συνέπεια τη στρατηγική μας, κάνουμε σταθερά βήματα για την επίτευξη του στόχου μας: την καθιέρωση της SoftOne σε μία από τις ηγέτιδες εταιρείες ανάπτυξης business software στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης».  Κατόπιν, ο κ. Κυριαζής, αποκάλυψε ότι παρά τις δύο εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν το 2018, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αν υπάρξει μια μεγάλη συμφωνία στο εξωτερικό, θα εξεταστούν διάφορες επιλογές, όπως είσοδος στο ΧΑ, ή κάλυψη από τους σημερινούς μετόχους.

Μετασχηματίζεται  σε ένα ισχυρό εταιρικό σχήμα με τρία brands

Συγκεκριμένα, κατά την τριετία 2016-2018 σημείωσε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης κύκλου εργασιών 15,5%, ενώ για το 2019, αναμένεται   εκτίναξη των εσόδων από τα 10 στα 19 εκατ. ευρώ και του EBITDA από τα 2 στα 4,5 εκατ. ευρώ, ή στα 6 εκατ. ευρώ, αν δεν συνυπολογιστούν έκτακτες δαπάνες εξαγορών, με τα 3 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δραστηριότητες στη Ρουμανία, Βουλγαρία, αλλά και Κύπρο. Πιο αναλυτικά, την αφετηρία μίας νέας εποχής εγκαινίασε η SoftOne, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, καθώς μετασχηματίζεται   στη μεγαλύτερη εταιρία business λογισμικού στην ελληνική αγορά, με την ισχυρότερη τοποθέτησή της στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού της ΝΑ Ευρώπης. Με την ολοκλήρωση μίας σειράς στρατηγικών επενδυτικών κινήσεων που περιλάμβαναν την εξαγορά των εταιρειών Unisoft και Prosvasis, η SoftOne μετεξελίσσεται σε ένα ισχυρό σχήμα ομίλου εταιριών πληροφορικής με συνολικό τζίρο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης του 2019.

Διαθέτει  ένα διευρυμένο δίκτυο περισσότερων από 600 συνεργατών

Πλέον, ο Όμιλος περιλαμβάνει τρία κορυφαία brands (SoftOne, Unisoft και Prosvasis,) και περισσότερους από 300 εργαζόμενους, ενώ διαθέτει επίσης ένα διευρυμένο δίκτυο περισσότερων από 600 συνεργατών, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά μία συνεχώς αυξανόμενη βάση 47.000 και πλέον πελατών σε 4 συνολικά χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία). Αξιοποιώντας τις ισχυρές συνέργειες που δημιουργούνται, το νέο σχήμα διευρύνει σημαντικά το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της SoftOne και προσφέρει λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Ειδικότερα, με την εξαγορά της εταιρείας Prosvasis, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, ο Όμιλος ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά λογισμικού πληροφορικής και cloud υπηρεσιών, επιταχύνοντας τη διείσδυση της στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων. H Prosvasis ιδρύθηκε το 2005 και έχει καταφέρει μέσα από μία πολυεπίπεδη δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά να αποκτήσει ένα διευρυμένο πελατολόγιο άνω των 4.500 λογιστικών γραφείων.

Ενισχύει την ηγετική του θέση στους τομείς τυποποιημένου λογισμικού

Παράλληλα, με την εξαγορά της Unisoft , ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών business software στην Ελλάδα, με δραστηριότητα ευθέως συμπληρωματική σε αυτή της SoftOne, ο Όμιλος ενισχύει την ηγετική του θέση στους τομείς τυποποιημένου λογισμικού και κλαδικών εφαρμογών για εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες, καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η Unisoft, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας και ένα πολύ ευρύ πελατολόγιο, έχει αναπτύξει κορυφαίες εφαρμογές, όπως το Κεφάλαιο ERP, την πλέον επιτυχημένη λύση μηχανογράφησης στην ελληνική αγορά με περισσότερες από 20.000 υλοποιήσεις

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα