Μπάχαλο επικρατεί με το τι ακριβώς συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας και σταμάτησε στο φανάρι, όταν ομάδα ατόμων βγήκε από το χώρο της ΑΣΟΕΕ και του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να προξενήσει ζημιές στη μηχανή του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, η κατάσταση μοιάζει να περιπλέκεται, καθώς σύμφωνα ανάρτηση στο social media της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΣΟΕΕ, ο αστυνομικός εμφανίζεται να σημαδεύει με όπλο (γεγονός που επιβεβαιώνει και η ΕΛ.ΑΣ), προς το μέρος αγνώστων (πιθανό το ενδεχόμενο να είναι φοιτητές).

Οι τελευταίοι υποστηρίζουν, ότι αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή εντός του χώρου του πανεπιστημίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους και τότε τράβηξε όπλο!

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός εισήλθε στον στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να πάρει τη φίλη του αφήνοντας τη μηχανή του απέξω. Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με τους επιτιθέμενους, οι οποίοι στην συνέχεια του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν.

Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ για να γλιτώσει. Ο αστυνομικός ανήκει στους ειδικούς φρουρούς ενώ φέρεται να είναι από τη «φουρνιά» των νεοπροσληφθέντων.

Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ!Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού…

Gepostet von Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ am Montag, 24. Februar 2020

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά τους, αναφέρει ότι ο αστυνομικός προέταξε το όπλο του για εκφοβισμό, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε ενώ διέταξε τη διερεύνηση του περιστατικού στην ΑΣΟΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Την ίδια στιγμή που έπεφταν μια προς μια οι επίπλαστες κατηγορίες για τους συναδέλφους μας, δυνάμεις της ασφάλειας και των ΜΑΤ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και μάλιστα άνθρωπος της ασφάλειας σημάδεψε με όπλο φοιτητές! Με πρόσχημα το παρεμπόριο θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να δείξουν ότι κάνουν κουμάντο! Ωστόσο τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τα κυκλώματα ναρκεμπορίου και παρεμπορίου δρουν ανενόχλητα. Ο στόχος για αυτούς είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι όπως μικροπωλητές και τοξικοεξαρτημένοι.

Gepostet von Resistencia – EAAK ΑΣΟΕΕ am Montag, 24. Februar 2020