Σοκ στην Ινδονησία: Πνίγηκαν 11 πρόσκοποι σε ποταμό κατά τη διάρκεια πεζοπορίας

Σοκαριστική είναι η είδηση που έρχεται από την Ινδονησία, καθώς πνίγηκαν 11 έφηβοι πρόσκοποι ενώ δύο εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη αφού επιχείρησαν να διασχίσουν έναν ποταμό πεζοί, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην Ινδονησία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών διάσωσης.

Περίπου 150 μέλη μιας μουσουλμανικής οργάνωσης προσκόπων, ηλικίας 13 έως 15 ετών, περπατούσαν κατά μήκος της όχθης των ποταμού Cileuleur, όταν 21 εξ αυτών προσπάθησαν να τον διασχίσουν πεζή.

Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να σώσουν τους δέκα, αφηγήθηκε ο Σουπριόνο, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της Μπαντούγκ, μιας πόλης στο δυτικό τμήμα της νήσου Ιάβας.

«Δύο μαθητές (…) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ 11 βρέθηκαν νεκροί», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος και προκειμένου να επαληθεύσουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδρομή βρέθηκαν.

Οι μαθητές πήραν μέρος σε αυτήν την εκδρομή για να καθαρίσουν τις όχθες του ποταμού, παρά τις προειδοποιήσεις της εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη των Καταστροφών.

Η πεζοπορία κατά μήκος των ποταμών απαγορεύεται για τα παιδιά και τους εφήβους κατά την περίοδο των βροχών, που ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου.