Την ώρα που οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού συγκλονίζουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι ανάλογες αποκαλύψεις και στην Κύπρο.

Όπως γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες στον κυπριακό Τύπο, ενώπιον των κυπριακών Αρχών βρίσκονται συνολικά εφτά καταγγελίες, όλες από τον χώρο του Αθλητισμού. Οι εν λόγω καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου. Παρόλο που έγιναν αναφορές για κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις και στον χώρο του Πολιτισμού εντούτοις ενώπιον των Αρχών δεν έφθασε οποιαδήποτε καταγγελία.

Σοκ ωστόσο προκαλεί ότι στις Αρχές, υποβλήθηκε καταγγελία από 32χρονη (σήμερα) γυναίκα, για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό Κύπριο πολιτικό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν πρόκειται για συμβάν που σημειώθηκε τώρα, αλλά το 2014. Ο πολιτικός κάλεσε τη νεαρή στο διαμέρισμά του όπου και εκεί προέβη σε άσεμνες πράξεις.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο που διετέλεσε και στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και στο κυπριακό κοινοβούλιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 32χρονη σήμερα γυναίκα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα όσα έζησε λόγω κατάστασης τις τελευταίες βδομάδες γύρω απ’ το ζήτημα των παρενοχλήσεων.

Η καταγγελία σύμφωνα με το SigmaLive υποβλήθηκε την περασμένη βδομάδα στις Αρχές οι οποίες άρχισαν τη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Η νεαρή κατήγγειλε πως το 2014, ενώ ήταν σε ηλικία 26 ετών, η οικογένεια της, είχε διευθετήσει συνάντηση με τον εν λόγω πολιτικό, ώστε να την βοηθήσει για να βρει δουλειά.

Η οικογένεια της νεαρής, γνωριζόταν με τον πολιτικό, αφού πρόσκεινται στο ίδιο κόμμα, και είχε εκφράσει την πρόθεση του για να τη βοηθήσει να βρει εργασία.

Η συνάντηση είχε γίνει σε εξωτερικό χώρο, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της σήμερα 32χρονης, το πολιτικό πρόσωπο την κάλεσε στο διαμέρισμα του, ώστε να συνεχίσουν τη συζήτηση τους.

Η νεαρή, ανυποψίαστη, μετέβη στο διαμέρισμα του πολιτικού, και τότε, ήταν που ο καταγγελλόμενος προέβη σε άσεμνες πράξεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του REPORTER, η νεαρή κατήγγειλε πως ενώ κάθονταν στον καναπέ, ο πολιτικός, ξαφνικά την φίλησε στο χείλη, ενώ στη συνέχεια, άρπαξε το χέρι της και το τοποθέτησε στα γεννητικά του όργανα.

Στη συνέχεια η τότε 24χρονη, αποχώρησε από το διαμέρισμα του, ενώ στην κατάθεση της ανέφερε πως δεν προέβη ποτέ σε καταγγελία φοβούμενη. Ωστόσο, στον απόηχο των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για τέτοιου είδους υποθέσεις, αποφάσισε να μιλήσει, εξού και προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η νεαρή έδωσε λεπτομερή κατάθεση στις Αρχές, κατονομάζοντας τον πολιτικό. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και τη λήψη καταθέσεων, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως ο πολιτικός διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής και στη συνέχεια εξελέγη ως ευρωβουλευτής. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα, σύμφωνα με την καταγγελία, διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτής. 

Πηγές: Sigmalive.com, Reporter.com.cy