Η υπόθεση του Διονύση Αγγελάκου θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο «παρατραβηγμένης» ιστορίας μυστηρίου, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ο 41χρονος από την Τρίπολη είχε ταξιδέψει στην Γερμανία στις 16 Φεβρουαρίου του 2019, ώστε να εργαστεί σε εργοστάσιο πλαστικών, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον ακριβή τόπο διαμονής ή εργασίας του στην οικογένεια του.

Μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου επικοινωνούσε καθημερινά με την μητέρα του στην Τρίπολη, όμως μετά από εκείνη την ημέρα εξαφανίστηκε.

Το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας των οικείων έπεφτε στο κενό.

Η αστυνομία είχε βρει το πτώμα του στην άκρη του ποταμού Νταρμσταντ, κοντά στην πόλη της Φρανκφούρτης, Ο άτυχος άνδρας είχε πάνω του ταυτότητα, κινητό και κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να κάνει τις αρχές να επικοινωνήσουν με την οικογένεια στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το ελληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης, όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις.

Μια μέρα μετά την έυρεση του πτώματος, έστειλαν e-mail στο ελληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης, αναφέροντας τις άκαρπες προσπάθειες επικονωνίας, καθώς και το όνομα του Έλληνα υπήκοου με την επισήμανση πως πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό.

Τελικά το Προξενείο δεν επικοινώνησε και έτσι, οι γερμανικές Αρχές προχώρησαν στις τυπικές διαδικασίες. Κράτησαν τη σωρό του Έλληνα για έξι εβδομάδες στο ψυγείο και ύστερα προχώρησαν σε αποτέφρωση.

Η μητέρα του Διονύση Αγγελάκου εκείνες τις ημέρες είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να αναζητήσει τον γιό της, διαμένοντας στην κόρη της η οποία ζούσε στην ίδια πόλη.

Αφού δεν υπήρχε κανένα νέο, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της Τρίπολής.

Τότε ειδοποιήθηκε η Europol και για 1,5 χρόνο οι γονείς και τα αδέρφια του αγνοούμενου δεν είχαν κανένα νεότερο.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη και τότε η ιστορία ξεκαθάρισε.

Οι Αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με το ελληνικό Προξενείο για να πάρουν την απάντηση πως όντως, ο Διονύσης πέθανε στην Γερμανία τον Οκτώβρη του 2020 και αποτεφρώθηκε λίγες εβδομάδες μετά.

Ο αδερφός του 41χρονου δηλώνει: «Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμισι χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου. Τον αποτέφρωσαν χωρίς να μας ενημερώσει κανείς και τώρα δυσκολευόμαστε να φέρουμε πίσω ότι απέμεινε από τον άνθρωπό μας.»

Δείτε το video