Sony Group: Όραμα της ένας κόσμος με συναισθήματα, μέσω της τεχνολογίας | Sony 2 Kenichiro Yoshida 17 01 21 scaled

Για το όραμα της Sony, που  είναι να «γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας», αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation  Kenichiro Yoshida, κατά τη  διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στη CES 2022,  ενόψει της έναρξης της έκθεσης

«Κατά τα δύο τελευταία απαιτητικά χρόνια, επιβεβαιώσαμε τη σημασία του οράματός μας. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να συνδεθούν βαθύτερα με όσους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και να σχηματίσουν ισχυρότερους δεσμούς μέσα στις κοινότητές τους», είπε  ο κ. Yoshida.

Συνεχίζοντας, ανέφερε τη συνεργασία της Sony με καλλιτέχνες όπως η Adele στο νέο της άλμπουμ “30” και παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες για την υποστήριξη δημιουργών, όπως το “Virtual Production” που καταργεί τους περιορισμούς στην παραγωγή βίντεο, το επαγγελματικό drone της Sony “Airpeak” που ενισχύει τη δημιουργικότητα, και το τελευταίο της smartphone «Xperia PRO-I».

Επόμενος ομιλητής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, της Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group,  Tom Rothman, για να μιλήσει για την PlayStation Productions, μια συνεργασία μεταξύ της Sony Pictures Entertainment και της Sony Interactive Entertainment για την παραγωγή κινηματογραφικού και τηλεοπτικού υλικού που θα βασίζεται σε IP του PlayStation.

Ο  Tom  Holland, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του Uncharted της PlayStation Productions και ο Neil Druckmann, συν-επικεφαλής του στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, Naughty Dog, μίλησαν για τη σημασία της συνεργασίας.


Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment,  Jim Ryan, ανακοίνωσε το επόμενης γενιάς σύστημα εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR2 και τα νέα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense controllers που θα κάνουν πραγματικότητα μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μία καθηλωτική αίσθηση στον κόσμο των παιχνιδιών.

Επιπλέον, ανακοίνωσε το Horizon Call of the Mountain, μια νέα ιστορία της σειράς Horizon, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, ως αποκλειστικός τίτλος για το PlayStation VR2 από τις Guerrilla και Firesprite Games.

Στη συνέχεια, ο κ.  Yoshida ανέβηκε ξανά στη σκηνή, για να αναδείξει την τεχνολογία παρακολούθησης (tracking) της εταιρείας Hawk-Eye Innovations, που ανήκει στο Sony Group, και τη συνεργασία της Sony με την ποδοσφαιρική ομάδα Manchester City για την δημιουργία κοινοτήτων οπαδών επόμενης γενιάς στον εικονικό χώρο (virtual space).


Ο επικεφαλής της Sony Group Corporation  ολοκλήρωσε την παρουσίασή του ανακοινώνοντας την τελευταία εξέλιξη και τη μελλοντική κατεύθυνση του Vision-S, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει να συμβάλει στην εξέλιξη των μεταφορών.

Δήλωσε ότι «η Sony βρίσκεται σε ισχύουσα θέση ως εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει τις μεταφορές» και ανακοίνωσε ότι η Sony θα ιδρύσει την εταιρεία «Sony Mobility Inc», την Άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας θα διερευνηθεί η είσοδος στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Όσον αφορά τα προιόντα που παρουσιάζονται, κάτω από το θέμα «Συν-δημιουργία του μέλλοντος της ψυχαγωγίας», η Sony επιδεικνύει  διάφορες τεχνολογίες και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τους δημιουργούς και έρχονται πιο κοντά στους χρήστες στο περίπτερό της στο Las Vegas και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Sony Square».

Ένα πρωτότυπο (Vision-S 01), το οποίο δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, και ένα πρωτότυπο SUV (Vision-S 02), ως νέα πρόταση στην κατηγορία των SUV,  βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο δελτίο τύπου και στον ειδικό ιστότοπο για το Vision-S.

Το επαγγελματικό drone της Sony «Airpeak S1», οι πωλήσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ, θα εκτεθεί για πρώτη φορά. Το Airpeak S1 είναι το μικρότερο drone στον κόσμο που μπορεί να εξοπλιστεί με πλήρους μεγέθους mirrorless φωτογραφική μηχανή Alpha™*1.

Διαθέτει κατοχυρωμένο κινητήρα, έλικα, σύστημα ελέγχου και τεχνολογία αισθητήρων, που επιτρέπει υψηλή ευέλικτη, δυναμική και ακριβή πτήση.

Το PlayStation®5 φέρνει τους παίκτες σε κόσμους παιχνιδιών με πρωτοφανή ταχύτητα, οπτική πιστότητα και εμβύθιση μέσω αισθητήρων. Το PS5 είναι εξοπλισμένο με SSD εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, ενσωματώνει προσαρμοσμένο I/O, τεχνολογία Tempest 3D AudioTech και ασύρματο χειριστήριο DualSenseTM με τεχνολογία haptic feedback και dynamic triggers.

Μία μεγάλη Crystal LED οθόνη έχει εγκατασταθεί στην είσοδο του περιπτέρου, η οποία  απεικονίζει περιεχόμενο που παρουσιάζει τις τελευταίες καινοτομίες της Sony σε τομείς όπως η εικονική παραγωγή και το μέλλον της αθλητικής ψυχαγωγίας

Η εικονική παραγωγή απαλλάσσει τους δημιουργούς από διάφορους περιορισμούς κατά τη λήψη, όπως τοποθεσία, καιρικές συνθήκες και ώρα, εφαρμόζοντας ένα περιβάλλον παραγωγής που ενσωματώνει την εικόνα του φόντου με το θέμα σε πραγματικό χρόνο.

Ο συνδυασμός των Crystal LED, που προβάλλουν εικόνες φόντου υψηλής ευκρίνειας με υψηλή αντίθεση και πλούσια αναπαραγωγή χρωμάτων, αλλά και της κινηματογραφικής κάμερας «Venice», που επιτυγχάνει υψηλή ανάλυση και εκλεπτυσμένες απεικονίσεις, διεγείρει τη δημιουργικότητα των παραγωγών και αυξάνει την ελευθερία έκφρασης.

Η Hawk-Eye Innovations, μια εταιρεία που ανήκει στο Sony Group, προωθεί την καινοτομία στον κόσμο των αθλημάτων μέσω της τεχνολογίας βελτίωσης κατά τη διεξαγωγή και αναμετάδοση ενός αγώνα.

Το τελευταίο τους επίτευγμα ήταν η εισαγωγή νέων συστημάτων σκελετικής παρακολούθησης και οπτικοποίησης δεδομένων. Αυτά τα συστήματα καθιστούν δυνατή την άμεση και ακριβή παρακολούθηση των κινήσεων των αθλητών και των αντικειμένων από τις βιντεοσκοπήσεις ζωντανών αγώνων, τη συλλογή των σκελετικών δεδομένων και την εικονική αναπαράσταση της ζωντανής δράσης.

Η Sony διεξάγει επίσης ένα PoC (proof of concept) με την ποδοσφαιρική ομάδα Manchester City για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας οπαδών επόμενης γενιάς που συνδυάζει τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο.

Το PoC  αξιοποιεί την τεχνολογία ανάλυσης εικόνας και την τεχνολογία ανίχνευσης της Sony, καθώς και τα συστήματα παρακολούθησης της Hawk-Eye, για να εξερευνήσει τη δημιουργία νέων μορφών ψυχαγωγίας, ώστε να προσελκύσει τους λάτρεις των αθλημάτων σε όλο τον κόσμο.

Μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και την JAXA, η Sony προωθεί το Starsphere, ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία εμπνευσμένων διαστημικών εμπειριών.

Η Sony  παρουσιάζει για πρώτη φορά μια μακέτα ενός νανο-δορυφόρου εξοπλισμένου με εξοπλισμό κάμερας της Sony, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το οικονομικό έτος 2022.

Χρησιμοποιώντας έναν προσομοιωτή βολής, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τον δορυφόρο για να «συλλάβουν» τη γη και τα αστέρια ακριβώς όπως σκόπευαν.

Το E Starsphere, στοχεύει να δημιουργήσει νέες αξίες και να προσφέρει εμπνευσμένες εμπειρίες εμπλουτίζοντας τις προοπτικές των ανθρώπων για το διάστημα και συμβάλλοντας στη συνδημιουργία, με διάφορους δημιουργούς και συνεργάτες σε αυτόν τον τομέα στο μέλλον.