Οι πρώτοι που μπήκαν επαγγελματικά σε καραντίνα και οι τελευταίοι που όπως φαίνεται θα βγουν είναι οι άνθρωποι στα θεάματα, δηλαδή ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες έως και οι φροντιστές και οι καθαριστές των χώρων αυτών. 

Εκπρόσωποί τους απ’ όλους τους τομείς συγκεντρώθηκαν το πρωί στο υπουργείο Πολιτισμού όπου παρέδωσαν ένα ψήφισμα και αργότερα στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας συνάντηση με κάποιον υπεύθυνο. 

Όπως είπε στο vradini.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών Βασίλης Παρασκευόπουλος, η επικεφαλής αστυνομικός τους ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε κανείς στο υπουργείο, στις 12 που συγκεντρώθηκαν. “Εδώ και δύο μήνες ζητάμε συνάντηση με τον οποιονδήποτε υπεύθυνο αλλά μιλάμε μόνο με τις γραμματείς και τις γραμματείς των γραμματέων”, τόνισε. Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Αντωνιάδη, προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. “Ζητάμε να ενταχθούν όλοι στα μέτρα στήριξης”, είπε μεταξύ άλλων. 

Τελευταίο μεροκάματο λένε ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου, για αρκετούς πολύ νωρίτερα, επόμενο είναι άγνωστο πότε θα υπάρξει, ενώ πλέον “τίθεται ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας” εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο χώρο του Χορού Κωνσταντίνος Αλευράς.