Συνεχή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της Έρρικας Πρεζεράκου, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στην Κύθνο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αθλήτρια χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε σοβαρό χειρουργείο. Η Έρρικα Πρεζεράκου έχασε το μικρό της δάχτυλο, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον παράμεσο. Η ίδια φανερά συγκινημένη έκανε μια νέα ανάρτηση στο Instagram.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Να σας πω κάτι. Οι προσευχές σας εισακούστηκαν και ο παράμεσος είναι ζωντανός. Είναι εδώ και είναι υγιείς και είμαι χαρούμενη. Είμαι πολύ χαρούμενη. Και σας ευχαριστώ όλους σας πάρα πολύ».

H πρώην αθλήτρια επί κοντώ είχε δηλώσει στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not»: «Καλά είμαι, κάνω εδώ και δύο συνεχόμενες μέρες μεταγγίσεις, γιατί είχα χαμηλό αιματοκρίτη. Είχα χάσει πολύ αίμα. Τα έχω αφήσει όλα. Δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε όλα αυτά τα τηλέφωνα και όλο τον χαμό. Χρειάζομαι ηρεμία. Είμαι ακόμη σε σοκ. Θέλω να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Απλά λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να νιώθει ευγνωμοσύνη γιατί θα μπορούσα να είχα γίνει κιμάς. Να πω την αλήθεια έχω έννοια για τον παράμεσο, γιατί το τελευταίο μου δακτυλάκι το έχασα. Μια προσευχή θα ήθελα από τους ανθρώπους να σωθεί ο παράμεσος και να πάνε όλα καλά» είπε η Ερρικα Πρεζεράκου σε επικοινωνία με την εκπομπή και οι προσευχές εισακούστηκαν. 

Ο θεράπων γιατρός της, Σαράντης Σπυρίδωνος είχε μιλήσει στο Open για την κατάσταση της υγείας της. αλλά και το πολύωρο χειρουργείο που χρειάστηκε: «Η κυρία Πρεζεράκου χτυπήθηκε στο δεξί της χέρι από την προπέλα μιας εξωλέμβιας μηχανής, ενός φουσκωτού σκάφους, μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου χειρουργήθηκε αμέσως. Είχε πολλαπλά κατάγματα-τραύματα στο αντιβράχιο και στην άκρα χείρα του δεξιού πάνω άκρου Αντιμετωπίστηκαν και θα έχει ένα λειτουργικό χέρι».