Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει ορισμένες από τις ανασταλείσες πτήσεις της το πρώτο εξάμηνο του Ιουνίου, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει λόγω της επιδημίας.

Ο αερομεταφορέας, ο οποίος ακύρωσε σχεδόν όλες του τις πτήσεις τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό αεροπορικών εταιριών που ετοιμάζονται να ξαναρχίζουν ορισμένες πτήσεις τους.

«Αυτό περιλαμβάνει πρωτίστως τις πτήσεις εσωτερικού εντός και μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, αλλά και οι πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Άμστερνταμ από την Κοπεγχάγη επίσης πρόκειται να επαναληφθούν», αναφέρει η σουηδική-δανέζικη αεροπορική εταιρία σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

«Η απόφαση της SAS να επαναλάβει τις πτήσεις και να αυξήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και στις τρεις χώρες σημαίνει ότι η SAS πρόκειται να διπλασιάσει τις δυνατότητές της τον Ιούνιο, από το αντίστοιχο των 15 έως 30 αεροσκαφών σε υπηρεσία», πρόσθεσε.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι η επανάληψη ορισμένων πτήσεων τον Ιούνιο σημαίνει ότι θα διπλασιάσει τη δυναμικότητά της, από το αντίστοιχο των 15 με 30 αεροσκαφών σε υπηρεσία.

Οι μετοχές της SAS, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αύριο, Πέμπτη, αυξήθηκαν κατά 5% στις 14.51 ώρα Ελλάδος. Μειώθηκαν κατά 26% φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ