Ομάδα ατόμων έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ εσπευσμένα μεταβαίνουν και ενισχύσεις.

Άνδρες των ΜΑΤ στο σημείο των επεισοδίων στον Ασπρόπυργο

Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες της έντασης, ενδεχομένως αυτές να σχετίζονται με το γεγονός πως οι αρχές αποφάσισαν την παράταση του lockdown στον Ασπρόπυργο και γενικότερα τη Δυτική Αττική ως τις 30 Δεκεμβρίου.

Φωτιές και ένταση στον Ασπρόπυργο το βράδυ των Χριστουγέννων


Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Γενοκτονίας, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο που ακολουθεί, δημιουργώντας ένταση καθώς εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται δύο δυνατές εκρήξεις, ενώ είναι εμφανείς οι φλόγες από το σημείο της αντιπαράθεσης κατοίκων και αστυνομικών στον Ασπρόπυργο.

Ένταση είχε σημειωθεί στον Ασπρόπυργο και πριν από πέντε ημέρες, στις 20 Δεκέμβρη, όταν ομάδα περίπου 60 νεαρών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι, που εμφανίζονταν ως αρνητές του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράταση αυστηρού lockdown στη Δυτική Αττική


Με τα κρούσματα κορωνοϊού να μη μειώνονται σε Δυτική Αττική και Κοζάνη, αποφασίστηκε χθες να παραταθεί το lockdown σε αυτές τις περιοχές μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.