Υπεγράφη  η συμφωνία  πώλησης της Singular Logic ( SPA) της κατά 99,61% θυγατρικής  του επιχειρηματικού ομίλου της MIG, στο κοινοπρακτικό σχήμα των  Space Hellaτου Σπύρου Μανωλόπουλουκαι  της Epsilon Netτου Γιάννη Μίχου(φωτό).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και βάσει των όρων της συμφωνίας που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την Δευτέρα, το σχήμα των αγοραστών της Singular Logic, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην προκαταβολή του 10% του συμφωνηθέντος τιμήματος, που ανέρχεται συνολικά στα επίπεδα των 18 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, η τροπή αυτή έρχεται  να δικαιώσει την πλευρά της Διοίκησης της Marfin Investment Groups, γιατί ένα χρόνο μετά από την απόρριψη της πρότασης του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου πέτυχε να κλείσει μια συμφωνία  πώλησης με σημαντικά υψηλότερα οφέλη, επιβεβαιώνοντας  την αξία που κατάφερε να προσδώσει στην εταιρεία.

Παράλληλα, η EUROXX χρηματιστηριακή που λειτούργησε  ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση, πέτυχε το βέλτιστο αποτέλεσμα, αναφορικά με την προσφορά, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες λόγω της  πανδημίας, αλλά και τις διαδοχικές καραμπόλες και ανατροπές που υπήρξαν ανάμεσα στους υποψήφιους  αγοραστές.

Να σημειωθεί πως το σχήμα των  Space Hellas-Epsilon Net προέκυψε μετά από την αιφνίδια εξαφάνιση της εταιρίας   Nexum Holdings Limited, πού είχε πλειοδοτήσει  στις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν αρχές Ιουνίου, καθώς ακυρώθηκε εξαιτίας της μη καταβολής των απαραίτητων και προβλεπόμενων από τη διαδικασία κεφαλαίων.

Μετά λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις, με  την υπογραφείσα  πλέον συμφωνία  με τους αγοραστές, πρόκειται να  ακολουθήσει ο εσωτερικός έλεγχος (due diligence) στην  Singular Logic, από  τα ευρήματα του οποίου θα προκύψει το τελικό αντίτιμο της εξαγοράς.

Βέβαια, καθοριστικής σημασίας στοιχείο, αποτελεί  και το γεγονός ότι η Singular Logic πωλείται  καθαρή από δάνεια,  που ήταν 28,8 εκατ. ευρώ στα τέλη της χρήσης του 2019,  και χωρίς να περιλαμβάνονται τα 3,7 εκατ. ευρώ των ταμειακών της διαθεσίμων  σε μετρητά.

Τελικά, η πώληση της Singular Logic αναμένεται να δημιουργήσει νέες ισορροπίες στην αγορά καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, το εξαιρετικά σημαντικό πελατολόγιο στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού, οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την  μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων ξένων ομίλων πληροφορικής.

Ταυτοχρόνως,  η Singular Logic διαχειρίζεται την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, που τελικά τις δίνουν μεγάλο κύρος.

Μάλιστα, όλα αυτά  σε συνδυασμό με τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρα, που  ανεβάζουν ρυθμούς, όπως τουλάχιστον φάνηκε και εν μέσω της πανδημίας, αποτελούν προστιθέμενη αξία για τη Singular Logic, με τους νέους αγοραστές να είναι εκείνοι που πρόκειται να καθορίσουν το  μελλοντικό επιχειρηματικό μοντέλο της  εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι  η Epsilon Net στο πρώτο εξάμηνο του 2020 σημείωσε αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων 7,30% στα 8,45 εκατ. ευρώ έναντι 7,87 εκατ. ευρώ  το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και καθαρά κέρδη 1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη Space Hellas,  αύξηση ύψους 11,1% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της το πρώτο εξάμηνο του 2020 και ανήλθε σε 33,0 εκατ. ευρώ έναντι 29,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 640.000 ευρώ  έναντι 783.000 ευρώ.