ΑΕΚ-Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το θαύμα αλλά έμεινε από δυνάμεις
Η ΑΕΚ είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά δέχτηκε ένα τέρμα στο 59΄και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια
Η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα καθώς βρήκε τα τρία γκολ που έψαχνε με τον σούπερ Ζίνι και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ραζβάν Μαρίν, όμως ο Παλαθόν πλήγωσε ανεπανόρθωτα την Ένωση και έστειλε τη Ράγιο Βαγιεκάνο στα ημιτελικά παρά τη νίκη των κιτρινόμαυρων με 3-1.
Η Ένωση γλύτωσε το… ηλεκτροσόκ στο 5΄ όταν από λάθος απόκρουση του Στρακόσια ο Ρατσίου είχε όλο το τέρμα μπροστά του αλλά κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Όμως η συνέχεια ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελλά όνειρα των φίλων της!
Στο 13΄ από πλάγιο του Πήλιου ο Ζίνι βρέθηκε στην περιοχή και από κοντά κεραυνοβόλησε τον Μπατάγια. Ήταν το γρήγορο γκολ που χρειαζόταν η ΑΕΚ για να βάλει «φωτιά» στο ματς.
Οι παίκτες της Ράγιο έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και είχαν υποταχθεί στις «κιτρινόμαυρες ορέξεις». Το 2-0 δεν θα αργούσε και ήλθε στο 36΄. Ο Κοϊτά με εξαιρετική ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μάριν φέρνοντας την ελληνική ομάδα ακόμα πιο κοντά στο όνειρο.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου μετά από σέντρα του Κουτέσα, ο Ζίνι με καταπληκτική κεφαλιά έγραψε το 3-0 στο 50΄. Το σκορ της μεγάλης ανατροπής ήταν ήδη γεγονός, νωρίτερα απ΄ότι περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος. Σε κάποιες στιγμές στο αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ έμοιαζε να έχει 4-5 παίκτες… περισσότερους, αφού δεν είχε αφήσει ούτε εκατοστό στους Ισπανούς να «αναπνεύσουν».
Στο 60΄ στη μοναδική αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ, ο Ντίαθ πέρασε έξοχη κάθετη στον Παλαθόν κι αυτός πλάσαρε τον Στρακόσα για να μειώσει σε 3-1.
Παρότι έπεσε πολύ ο ρυθμός και κόπηκε η ορμή των γηπεδούχων, ο Ζίνι πλησίασε δύο φορές στο γκολ (66΄,71΄) χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Στην τελική ευθεία του αγώνα η κόπωση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο και για τις δύο ομάδες. Περισσότερο για την ΑΕΚ, η οποία περίμενε τη «στιγμή» της για να μπορέσει να αγγίξει ξανά το θαύμα.
Μια στιγμή που δεν ήλθε ποτέ κι έτσι η Ένωση αποχαιρέτησε τη διοργάνωση υπό το θερμό χειροκρότημα των φίλων της, που μετέτρεψαν σε «καμίνι». Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντε Φρούτος «σημάδεψε» το δοκάρι του Στρακόσα.
Διαιτητής: Εσπέν Εσπας (Νορβηγία)
Κίτρινες: Βάργκα, Κοϊτά – Ακομάς, Λόπεθ, Ντίαθ
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Μουκουντί, Ρέλβας, Ρότα, Πήλιος (86΄ Περέιρα), Μαρίν, Πινέδα, Κοϊτά, Κουτέσα (71΄ Ελίασον), Ζίνι (77΄ Γκατσίνοβιτς), Βάργκα.
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ (Ινίγκο Λόπεθ): Μπατάγια, Φελίπε (55΄ Ντίαθ), Λεζέν, Τσαβαρία, Ράτσιου, Σις, Λόπεθ (55΄ Βαλεντίν), Παλαθόν (80΄ Μεντί), Γκαρθία (27΄λ.τρ. Εσπίνο), Ακομάς (46΄ Αλεμάο), Ντε Φρούτος.
Δείτε ο LIVE τον αγώνα και σχόλια
ΤΕΛΙΚΟ ΑΕΚ-ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ 3-1
6 λεπτά ο έξτρα χρόνος
85΄Ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βάργκα πήδηξε ψηλότερα από τον αντίπαλό του, όμως δεν ανησύχησε τον Μπατάγια που μπλόκαρε και στη συνέχεια έπεσε στο χορτάρι για να κερδίσει πολύτιμο χρόνο.
84΄Ο Κοϊτά έκανε την προσποίηση, συνέκλινε από προς τα δεξιά, αλλά σούταρε πολύ πάνω από την εστία του Μπατάγια.
77; Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, Ζίνι, δίνει τη θέση του στον Γκατσίνοβιτς.
Έχει ανοίξει το παιχνίδι
59΄ΓΚΟΛ ο Παναθόν Τέταρτη φορά: Να μη χάσει το μυαλό της η ΑΕΚ. Να συνεχίσει να μη δίνει τίποτα στη Ράγιο και θα βρει τις στιγμές της.
51΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Ασύλληπτα πράγματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ κάνει το 3-0 και πλέον ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Κοϊτά βρήκε τον Κουτέσα μέσα στην περιοχή της Ράγιο, εκείνος σέντραρε, ο Ζίνι πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Μπατάγια. Δεύτερο γκολ από τον Ανγκολέζο επιθετικό.
46΄Φοβερή ενέργεια από τον Κοϊτά, πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε και κέρδισε ένα φάουλ σε κεντρική θέση για την ΑΕΚ, περίπου 7-8 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μπατάγια.
Σέντρα
ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΕΚ – ΡΑΓΙΟ 2-0
45′ Ο Μάριν έκανε το σουτ από πολύ μακριά, ο Μπατάγια το έβγαλε σε κόρνερ
Ο Ουνάι Λόπεθ δέχεται την κίτρινη για το φάουλ του πάνω στον Πήλιο.
36΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ Ο Μαρίν έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Πήλιο, αυτός με τη σειρά του στον Κοϊτά που βρέθηκε από τα αριστερά, με διαδοχικές προσποιήσεις πάτησε περιοχή, ζάλισε τους αμυνόμενους της Ράγιο και κέρδισε το πέναλτι. Εκτελεί ο Μαρίν και σκοράρει
πέναλτι για την ΑΕΚ
28΄Ο Μαρίν έκλεψε την μπάλα, την έφερε στο αριστερό του, σούταρε εκτός περιοχής και προς τα αριστερά, όμως ο Μπατάγια βρίσκονταν στο κέντρο της εστίας του και την μπλόκαρε.
27′ Από κόρνερ του Μάριν, ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
23′ Σουτ του Κοϊτά από κοντά, η μπάλα στα σώματα, ασφυκτική η πίεση της ΑΕΚ
πιέζει η ΑΕΚ
20΄Αψιμαχία μεταξύ Μαρίν και Ακχομάχ μετά την αναίτια επίθεση του παίκτη της Ράγιο στον πεσμένο Πήλιο. Κίτρινη δέχθηκε ο Μαρονικός εξτρέμ.
13′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο Ζίνι ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα στην περιοχή της Ράγιο μετά από πλάγιο του Πήλιου από τα αριστερά, και με το αριστερό την έστειλε στον ουρανό των διχτυών του Μπατάγια.
7΄ Τεράστια ευκαιρία για τη Ράγιο. Ο Παλαθόν βρήκε τον χώρο, σούταρε από τα 25 μέτρα, ο Στρακόσα δεν απομάκρυνε την μπάλα, αυτή στρώθηκε μπροστά στον Ράτσιου που είχε κάνει κίνηση κεντρικά, όμως αστόχησε από τα 5 μέτρα.
Έχει μπει δυνατά η ΑΕΚ και προσπαθεί με την ώθηση του κόσμου της να πετύχει το γρήγορο γκολ
Σέντρα
Στο γήπεδο είναι και ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος το 1977 στην επική ανατροπή της ΑΕΚ επί της ΚΠΡ είχε πετύχει 2 γκολ. Η Ένωση ψάχνει σήμερα έναν ανάλογο… ήρωα
Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί ομάδας της La Liga χρονολογείται το 1988.
Περίπου 1.500 είναι οι Ισπανοί που ταξίδεψαν
Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της σπουδαίας ρεβάνς του 3-0 της Μαδρίτης, ανακοινώθηκε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μάρκο Νίκολιτς.
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Στρακόσα, Μουκουντί, Ρέλβας, Ρότα, Πήλιος, Μαρίν, Πινέδα, Κοϊτά, Κουτέσα, Ζίνι, Βάργκα.
𝑂𝑢𝑟 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝗫𝗜 ⚫️🟡#AEKFC #UECL pic.twitter.com/zgugJ58hBZ
— AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) April 16, 2026
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Αγγελόπουλος, Μπρινιόλι, Γκατσίνοβιτς, Γκεοργκίεβ, Καλοσκάμης, Ελίασον, Βίντα, Πένραϊς, Περέιρα.
⚡️ Once del Rayo Vallecano elegido por Íñigo Pérez para enfrentarse al @AEK_FC_OFFICIAL.#AEKFCRayo #UECL pic.twitter.com/CovoUHQRzj
— Rayo Vallecano (@RayoVallecano) April 16, 2026
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.