Άρτεμις Βασιλάκη: Τέταρτη στην Ευρώπη με ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. – «Δεν το έχω πιστέψει ακόμα»

Η 20χρονη κολυμβήτρια έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο και κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ κατά έξι δευτερόλεπτα

🎙️ Άκουσε το άρθρο

Μια από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της καριέρας της πραγματοποίησε η Άρτεμις Βασιλάκη στον τελικό των 800μ. ελεύθερο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης, κατακτώντας την τέταρτη θέση και σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ.

Η 20χρονη αθλήτρια από το Ηράκλειο πραγματοποίησε την καλύτερη κούρσα της μέχρι σήμερα και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 8:26.38, καταγράφοντας την ταχύτερη επίδοση που έχει σημειώσει ποτέ Ελληνίδα αθλήτρια στα 800μ. ελεύθερο.

Η επίδοσή της ήταν αρκετή για να τη φέρει πολύ κοντά στο βάθρο, σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών.

«Δεν πίστευα ποτέ πως μπορώ να κολυμπήσω σε 8.26..Δεν το έχω πιστέψει ακόμα αυτό που έχω πετύχει…», είπε αυθόρμητα η Βασιλάκη μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της.

 

Έξι δευτερόλεπτα κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ

Η επίδοση της Άρτεμις Βασιλάκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις λίγους μήνες νωρίτερα είχε σημειώσει ξανά πανελλήνιο ρεκόρ στην ίδια πισίνα.

Τότε είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 8:32.29. Αυτή τη φορά, όμως, κατάφερε να κατεβάσει τον χρόνο της κατά έξι ολόκληρα δευτερόλεπτα, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 8:26.38.

Με αυτόν τον τρόπο, η νεαρή κολυμβήτρια ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό και έγραψε μία από τις πιο σημαντικές σελίδες της μέχρι τώρα αθλητικής της πορείας.

Η ένταση και η συγκίνηση της προσπάθειας ήταν τέτοια, ώστε αμέσως μετά τον τερματισμό της η Βασιλάκη ξέσπασε σε κλάματα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης