«Ερυθρόλευκος» ο Στεφάν Ορτέγκα

Με την απόκτηση του 33χρονου Ορτέγκα οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν μια αξιόπιστη λύση για τη νευραλγική αυτή θέση

🎙️ Άκουσε το άρθρο

O Στεφάν Ορτέγκα είναι και με τη «βούλα» ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού από το απόγευμα της Τετάρτης (29/7).

Η πειραϊκή ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Γερμανού τερματοφύλακα, ο οποίος -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- λογίζεται ως ο αντικαταστάτης του Κωνσταντή Τζολάκη για τη φύλαξη της εστίας.

Με την απόκτηση του 33χρονου Ορτέγκα οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν μια αξιόπιστη λύση για τη νευραλγική αυτή θέση, που προσφέρει εμπειρία και ποιότητα με τις παραστάσεις που έχει αποκτήσει ο συγκεκριμένος γκολκίπερ, ο οποίος έχει θητεία τόσο στην Premier League όσο και στην Bundesliga.

 

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Γερμανού τερματοφύλακα, Στέφαν Ορτέγκα Μορένο. Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1992 στο Hofgeismar και το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Nottingham Forest, με την οποία έφτασε έως τα ημιτελικά του Europa League.

Ο 33χρονος γκολκίπερ ανήκε στη Manchester City από το καλοκαίρι του 2022 έως τον Φλεβάρη του 2026, έχοντας κάνει 56 συμμετοχές υπό την καθοδήγηση του Pep Guardiola. Τη σεζόν 2022-2023, κατά την οποία η βρετανική ομάδα κατέκτησε το τρεμπλ (Premier League, FA Cup, UEFA Champions League), ο Ορτέγκα πραγματοποίησε 14 συμμετοχές.

Σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στην Arminia Bielefeld, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 220 συμμετοχές, βοηθώντας τη να εξασφαλίσει την άνοδο στην Bundesliga το 2020. Στέφαν, ο Ολυμπιακός σε καλωσορίζει στην οικογένειά του».

 

«Μπορώ να ηγηθώ της ομάδας στις δύσκολες στιγμές»

Το πρώτο του μήνυμα ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έστειλε ο Στέφαν Ορτέγκα. Ο έμπειρος Γερμανός τερματοφύλακας στάθηκε στη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι, υπογράμμισε το μέγεθος και τις υψηλές φιλοδοξίες του συλλόγου, ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να προσφέρει την εμπειρία και τις ηγετικές του ικανότητες, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επίτευξη των στόχων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Olympiacos TV.:

«Πάρα πολλοί άνθρωποι, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, από χθες στο αεροδρόμιο, όλοι μου έλεγαν «πάμε για τον Ολυμπιακό»! Μπορούσες να νιώσεις και να δεις αμέσως πόσο μεγάλος είναι αυτός ο σύλλογος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από Έλληνες από τη Γερμανία που είναι μαζί μου τώρα γιατί ήρθα στη σωστή ομάδα εδώ. Οπότε, ναι, είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος που παίζει σε μεγάλες διοργανώσεις κάθε χρόνο.

Ο σύλλογος έχει μεγάλες φιλοδοξίες και παίζει για τίτλους. Έχει μεγάλη ιστορία, καλούς φιλάθλους, καλό γήπεδο. Ανυπομονώ για αυτή την ατμόσφαιρα και υποθέτω ότι εδώ είναι μια όμορφη πόλη για να ζεις. Συνεπώς, όλα ταίριαζαν πολύ αυτή την στιγμή.

Είμαι τερματοφύλακας που βρίσκεται ακόμα σε καλό επίπεδο. Έχω εμπειρία, δεν είμαι νέος, όμως έχω πολλή εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως θα μπορέσω να ηγηθώ της ομάδας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Να είμαι εκεί και να δείξω σε όλους γύρω μου ότι μπορώ ακόμα να παίξω καλά. Το πιο δυνατό μου σημείο είναι η ανάπτυξη του παιχνιδιού, οι κοντινές αποκρούσεις είναι αρκετά καλές, όπως και τα τετ-α-τετ. Θεωρώ ότι είμαι ένας καλός μοντέρνος τερματοφύλακας με συνολικά προσόντα.

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι οι μεγάλοι στόχοι που έχει ο σύλλογος. Πρώτα από όλα να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League, φυσικά να κερδίσουμε το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όσο πιο επιτυχημένα γίνεται».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης