Ολυμπιακός κατά Αλαφούζου: «Αντί να έρχεστε εδώ σαν πρόεδρος της Super League, έρχεστε με θεωρίες ως Παναθηναϊκός»

Αντιπαράθεση στη τηλεδιάσκεψη των 14 ΠΑΕ-Η πρόταση Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα-Η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» με ερωτήματα για τη διαχείριση και τη Super League

🎙️ Άκουσε το άρθρο

Ο Γιάννης Αλαφούζος επιχείρησε να εισάγει νέα δεδομένα στη Super League προτείνοντας αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με αφορμή την πρόταση αυτή και την κεντρική διαχείριση της Super League ο Ολυμπιακός αντέδρασε και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη των 14 ΠΑΕ, με βασικό ζητούμενο την ενίσχυση των μικρομεσαίων ομάδων και τη δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Η πρόταση Αλαφούζου προβλέπει τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και στη συνέχεια θα μοιράζονται στις ομάδες με διαφορετική αναλογία, ώστε οι μικρότερες ΠΑΕ να λάβουν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση.

Οι αντιδράσεις του Ολυμπιακού

Η εν λόγω ιδέα, ωστόσο, ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ο Ολυμπιακός, συγκεκριμένα, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία οποιουδήποτε μηχανισμού εκτός της Super League, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζητήματα σχετικά με τον ανταγωνισμό και τη νομιμότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν πως, εφόσον υπάρχει κοινή βούληση για την ενίσχυση των μικρότερων ομάδων, αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα από την ίδια τη Λίγκα και όχι μέσω παράλληλων φορέων.

«Αντί να έρχεστε σαν πρόεδρος της Super League…»

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού απευθύνθηκαν με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο προς την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα για το μοντέλο που προτείνεται.

«Αντί να έρχεστε εδώ σαν πρόεδρος της Super League, έρχεστε με θεωρίες ως Παναθηναϊκός και μας λέτε για δημιουργία ενός φορέα που θα πληρώνει τις ομάδες που θα είναι μαζί του! Και αν γίνει δεύτερος και τρίτος φορέας;

Ο κύριος Μαρινάκης πρότεινε δυο χρόνια πριν να χάσει χρήματα ο Ολυμπιακός και δεν τα βρήκατε οι άλλοι τρεις μεταξύ σας! Τώρα για πρώτη φορά στην Ιστορία οι ομάδες έχουν συμβόλαιο για την επόμενη τριετία και μπορούν να είναι βιώσιμες και να σχεδιάσουν το μέλλον.

Αν λοιπόν οι τέσσερις μεγάλοι πρέπει να στηρίξουν τους μικρούς, φυσικά να το κάνουν μέσω Λίγκας, όχι με παραποδοσφαιρικούς φορείς και ταμεία. Διότι προκύπτουν θέματα ανταγωνισμού και παρανομίες και υπάρχουν και δικαστήρια.

Για όλα αυτά που λέτε έχετε κάποια μελέτη, αρθιμούς, κάτι; Η απλά μια σελίδα χαρτί που έχουμε λάβει με θεωρίες; Όλοι θέλουμε την Κεντρική διαχείριση, αλλά δομημένα από την Super League και με σοβαρές μελέτες από τεχνοκράτες», ανέφερε η πλευρά του Ολυμπιακού.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης