Πορτογαλία: Με Ρονάλντο και… εκπλήξεις η αποστολή στο Μουντιάλ
Ξεχωρίζει η παρουσία τεσσάρων τερματοφυλάκων
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ανακοίνωσε τους 27 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στα γήπεδα της Αμερικής.
Στην πορτογαλική αποστολή, της οποίας ηγείται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στα 41 του χρόνια ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο έκτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεχωρίζει η παρουσία τεσσάρων τερματοφυλάκων. Πρόκειται για τους Ντιόγκο Κόστα, Ζοζέ Σα, Ρουί Σίλβα και Ρικάρντο Βέλιο.
Στο κέντρο της άμυνας, ο Τομάς Αραούχο κέρδισε τη μάχη και ξεπέρασε τον συμπαίκτη του στην Μπενφίκα, Αντόνιο Σίλβα, ο οποίος έμεινε εκτός επιλογών. Παράλληλα, για τη μεσαία γραμμή κλήθηκε ο Σάμου Κόστα της Μαγιόρκα, ο οποίος είχε βρεθεί και στις κλήσεις του Μαρτίου, ενώ αντίθετα απουσιάζει το όνομα του Ζοάο Παλίνια.
Όσον αφορά την επιθετική γραμμή των Ιβήρων, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συμπεριέλαβε στα πλάνα του τον Γκονσάλο Γκέδες της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Εκτός έμειναν οι Παουλίνιο, Ρικάρντο Όρτα και Πέδρο Γκονσάλβες. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το μεγάλο τουρνουά, η Πορτογαλία θα δώσει δύο φιλικά επί πορτογαλικού εδάφους. Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσει τη Χιλή στις 6 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο του Οέιρας και στη συνέχεια τη Νιγηρία στις 10 Ιουνίου στη Λεϊρία.
Os 𝟮𝟳+𝟭 que levam o 𝗦𝗼𝗻𝗵𝗼 𝗠𝘂𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹 para as “Américas” 💭🏆#VaiDarPortugal | @FIFAWorldCup pic.twitter.com/NXZY6EiuOY
— Portugal (@selecaoportugal) May 19, 2026
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.