Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η καθηλωτική Μαράια Κάρεϊ και ο φόρος τιμής στον Τζιόρτζιο Αρμάνι στην τελετή έναρξης (βίντεο+φωτο)

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στο εμβληματικό ποδοσφαιρικό στάδιο Σαν Σίρο

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 Μιλάνο-Κορτίνα είχαν μία μοναδική τελετή έναρξης, την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2026, με συνδυασμό στοιχείων από τις δύο συνδιοργανώτριες πόλεις και με την Αμερικανίδα ποπ ντίβα Μαράια Κάρεϊ να καθηλώνει όσους παρέστησαν στο ποδοσφαιρικό στάδιο Σαν Σίρο.

Οι διοργανωτές κατάφεραν με την τελετή έναρξης να αποτυπώσουν τόσο την αστική όσο και την ορεινή ζωή της Ιταλίας και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Κάρεϊ ερμήνευσε το ιταλικό τραγούδι της δεκαετίας του 1950 «Nel blu, dipinto di blu» («Στο γαλάζιο, βαμμένο στο γαλάζιο») με το διάσημο ρεφρέν «Volare» («Να πετάς»), αποσπώντας επευφημίες στο στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου.


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στο εμβληματικό ποδοσφαιρικό στάδιο.

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα παρουσιάστηκε στο κοινό μέσω βίντεο, στο οποίο ο 84χρονος εμφανιζόταν να διασχίζει την πόλη με ένα από τα ιστορικά τραμ του Μιλάνου.

Τα πρώτα μέρη της τελετής περιλάμβαναν επίσης έναν φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ιταλό σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος είχε ως βάση του το Μιλάνο και απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Η συνδιοργανώτρια Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο είχε τον δικό της υποστηρικτικό ρόλο στους εορτασμούς, από απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων στα βουνά, σε ένα θέαμα με τίτλο «Armonia» («Αρμονία»), που αναμένεται να προσελκύσει τεράστιο παγκόσμιο τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό. Στην Κορτίνα υπήρξε κάποια σύγχυση σχετικά με την πρόσβαση.

Η Λορεδάνα Βίντο, από την Πάδοβα, ιδιοκτήτρια δεύτερης κατοικίας στην Κορτίνα, όπως μετέφερε το Reuters εμποδίστηκε στην αρχή της Corso Italia, του κεντρικού δρόμου της πόλης, και δήλωσε: «Δεν μας είχαν ενημερώσει ότι όλα θα ήταν κλειστά. Μας είπαν ότι η είσοδος θα ήταν ελεύθερη».


Αθλητές παρήλαυναν επίσης στα ορεινά θέρετρα του Λιβίνιο και του Πρεντάτσο, σε Αγώνες που εκτείνονται σε 22.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η τελετή γιορτάζει την πολυμορφία της ιταλικής ζωής, από το κοσμοπολίτικο Μιλάνο έως τις μικρότερες ορεινές πόλεις των Άλπεων που φιλοξενούν τα υπαίθρια αγωνίσματα των Αγώνων, οι οποίοι διαρκούν έως τις 22 Φεβρουαρίου.


Κάποιοι στην Κορτίνα δήλωσαν ικανοποιημένοι που συμμετέχουν στο γεγονός χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Μιλάνο και πίσω.

«Θα ήθελα να ήμουν στην πλήρη τελετή; Κάπως ναι. Είμαι χαρούμενος που δεν χρειάζεται να περάσω 10 ώρες σε λεωφορείο εκείνη τη μέρα; Ναι», είπε ο Όστιν Φλόριαν, μέλος της αμερικανικής ομάδας σκελετού.


Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης