Στα 90 km η ηλεκτρική αυτονομία για τα plug-in υβριδικά Volvo | 2047 Technical cutaway Volvo Cars new Recharge plug in hybrid powertrain scaled

Η Volvo παρουσίασε ένα νέο, βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge στις σειρές των μοντέλων 90 και 60.

Το νέο σύστημα κίνησης επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2, βελτιώνει τις επιδόσεις και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Το νέο, αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης της Volvo Cars διευρύνει την εκτιμώμενη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια στα 90 χιλιόμετρα, με μία και μοναδική φόρτιση.

Καθώς ο μέσος ιδιοκτήτης premium αυτοκινήτου διανύει τις εργάσιμες ημέρες λιγότερο από 50 χιλιόμετρα, οι περισσότεροι οδηγοί των νέων plug-in υβριδικών Volvo με δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι θα είναι σε θέση να κάνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα 90 km η ηλεκτρική αυτονομία για τα plug-in υβριδικά Volvo | 2050 Battery image Volvo Cars new Recharge plug in hybrid powertrain outperforms
Οι βελτιώσεις

Οι κυρίες βελτιώσεις περιλαμβάνουν μία νέα μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, η οποία ενσωματώνει ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, χάρη στο οποίο αυξάνεται η ονομαστική ενέργεια από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh, καθώς και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος αποδίδει πλέον 145 ίππους.

Η επιπλέον ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος στους 350 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ6 και στους 455 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Εκτός από το νέο σύστημα κίνησης, οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη λειτουργίας One Pedal Drive σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, οι περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να οδηγούν κυρίως στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure.

Η Volvo εκτιμά ότι το νέο σύστημα κίνησης έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP.

To Volvo Concept Recharge είναι το μανιφέστο για το ηλεκτρικό μέλλον της
Στα 90 km η ηλεκτρική αυτονομία για τα plug-in υβριδικά Volvo | 284566 Volvo Concept Recharge

Ο νέος αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την ισχύ στους πίσω τροχούς κατά 65%, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και την ευκολία οδήγησης υπό όλες τις συνθήκες.

Χάρη και στην ενίσχυση της μπαταρίας, ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας παρέχει επίσης αυξημένη ικανότητα τετρακίνησης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, στη ρυμούλκηση ή κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους που απαιτούν επιπλέον πρόσφυση και σταθερότητα.

Η σειρά των αναβαθμίσεων περιλαμβάνει την προσθήκη της λειτουργίας One Pedal Drive, που μπορεί να προσφέρει μία ιδιαίτερα ομαλή και διαισθητική οδηγική εμπειρία.

Η λειτουργία, που έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo, δίνει στον οδηγό την επιλογή να ελέγχει τόσο την επιτάχυνση όσο και την επιβράδυνση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού.

Στα 90 km η ηλεκτρική αυτονομία για τα plug-in υβριδικά Volvo | 2047 Technical cutaway Volvo Cars new Recharge plug in hybrid powertrain

Αρχικά, θα συμπεριληφθεί στα plug-in υβριδικά Volvo XC60, S90 και V90 Recharge.

Η επιπλέον χωρητικότητα της μπαταρίας είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη στις κρύες χειμερινές ημέρες, αλλά και όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ακόμη και όταν το αυτοκίνητο δεν είναι συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος, οι οδηγοί μπορούν να προθερμάνουν ή να δροσίσουν εκ των προτέρων την καμπίνα του μέσω του απομακρυσμένου ελέγχου που προσφέρει το Volvo Cars app, διατηρώντας συγχρόνως μία επαρκέστατη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια.

Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να γίνει ηγέτης στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Έως τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, στοχεύει να διαθέτει 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Έως το 2030, στόχος της είναι να γίνει μια εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Οι έρευνες πελατών δείχνουν ότι η οδήγηση των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της Volvo Cars στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 50% του συνολικού χρόνου οδήγησης.

Η αναβάθμιση των συστημάτων κίνησης θα αυξήσει κι άλλο αυτό το ποσοστό, εδραιώνοντας περαιτέρω το χαρακτήρα τους ως «part time ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Στα 90 km η ηλεκτρική αυτονομία για τα plug-in υβριδικά Volvo | 2045 Volvo XC60 Recharge interior

Το νέο σύστημα κίνησης λανσάρεται σε όλα τα plug-in υβριδικά Volvo Recharge που βασίζονται στην πλατφόρμα σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής SPA, η οποία συμπεριλαμβάνει τα μοντέλα Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 και XC90 Recharge.

Στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων των συστημάτων κίνησης, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης Τ8 βελτιώθηκε, προσφέροντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και καλύτερη απόδοση.

Αυτό σημαίνει περισσότερη ισχύ στις χαμηλές στροφές και κατά την εκκίνηση, καθώς και πιο ομαλή οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και μειωμένες εκπομπές CO2.