Στα τρία τα κρούσματα της «Όμικρον» στη χώρα - Ταξιδιώτες από Ν. Αφρική και τα δύο νέα | omikron3 scaled

Θετικά τελικά στη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο νέα κρούσματα στην Αθήνα

Στα τρία αυξήθηκαν τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα μας, αφότου τα δύο ύποπτα που βρίσκονταν υπό διερεύνηση το Σάββατο, είναι θετικά τελικά στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ το πρώτο όπως είναι γνωστό, βρέθηκε στην Κρήτη από ταξιδιώτη από το Γιοχάνσεμπουργκ.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν, επίσης, ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική που έφτασαν στην Ελλάδα, πριν τεθούν σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν δύο μέρες ο Θάνος Πλεύρης για τα εν λόγω περιστατικά, ανέφερε τα εξής:

«Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων». Ο κ. Πλεύρης έκανε νέα έκκληση προς όλους για εμβολιασμό, ώστε να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού, λόγω και της έλευσης της μετάλλαξης Όμικρον, «η οποία πρέπει να πούμε στους πολίτες ό,τι είναι ήδη στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες. Είναι μια μετάλλαξη του κορωνοϊού, έχουμε δει και από τις προηγούμενες μεταλλάξεις ότι τα εμβόλια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και την μεταδοτικότητα αυτής της μετάλλαξης».