Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή 29 Νοεμβρίου ότι προσεχώς θα επιτρέψει να ξαναρχίσουν αθλητικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θρησκευτικές λειτουργίες και πολιτικές συγκεντρώσεις, που ανεστάλησαν από τον Μάρτιο προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Πήραμε την απόφαση να αρχίσουμε να επιτρέπουμε εκ νέου πολιτιστικές, αθλητικές, θρησκευτικές και πολιτικές δραστηριότητες» και συγκεντρώσεις, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο καρδιολόγος Έντγκαρ Πόσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κυβέρνηση «θα συντονίσει τις ενέργειές της με τις επαρχίες και τους δήμους για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων βιοασφάλειας», ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος δεύτερου κύματος μολύνσεων, που εκτιμάται ότι απειλείται να εκδηλωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, διευκρίνισε.

Οι αρχές ελπίζουν όμως ότι η χώρα θα έχει πλέον αρχίσει μαζική εκστρατεία εμβολιασμού για την ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Ως εδώ η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 9.000 ανθρώπους από το σύνολο των 144.000 που προσβλήθηκαν.

Τον Μάρτιο, η μεταβατική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που προοδευτικά χαλάρωσαν. Όμως εξακολουθεί να εφαρμόζεται η απαγόρευση των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, των αθλητικών συναντήσεων και των γαστρονομικών υπηρεσιών, με εξαιρέσεις.

Η απόφαση να επιτραπεί να γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις ανακοινώθηκε ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των κυβερνητών των επαρχιών και των δημάρχων, τον Μάρτιο του 2021.

Η χώρα των Άνδεων διατηρεί μέχρι στιγμής κλειστά τα σύνορά της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments are closed.