Τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας περιέγραψε στις Αρχές ο Στέφανος Χίος.

Παράλληλα, εξετάζεται υλικό κλειστών κυκλωμάτων και αναμένονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Στέφανος Χίος έχει περιγράψει ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το οποίο τον πλησίασε στο αυτοκίνητό του, έβγαλε όπλο και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο σφαίρες να τον πετύχουν στον λαιμό και στα πλευρά, ευτυχώς δίχως να πειραχτούν ζωτικά όργανα.

Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε με την πόρτα του τον δράστη, απ’ όπου έχουν ληφθεί αποτυπώματα και δείγματα τυχόν γενετικού υλικού και εκείνη τη στιγμή φαίνεται πως μπλόκαρε το όπλο του και τράπηκε σε φυγή, ενδεχομένως με συνεργό του που τον ανέμενε.

Τα κίνητρά τους ακόμα δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ποια ήταν. Πέρα από την πιθανότητα της διατεταγμένης επίθεσης από κάποιο άτομο ή άτομα που ίσως να θεωρούν ότι έχουν θιγεί από κάτι που μπορεί να έχει γράψει κατά καιρούς το θύμα, υπάρχει μία διακριτική παρακολούθηση των εξελίξεων της υπόθεσης και από την Αντιτρομοκρατική, στην περίπτωση που τα κίνητρα είχαν μία τέτοια προέλευση.

Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι η υπόθεση επισήμως παραμένει στην Ασφάλεια, οι έως τώρα συνειρμοί «δείχνουν» την πρώτη κατεύθυνση.