Της Ειρήνης Μπέλλα

Εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού στις 6 το απόγευμα όπου ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει ένα νέο γενικό lockdown αλλά  όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα περιγράψει σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα και θα υπογραμμίσει τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα.

Ωστόσο τα τοπικά lockdown στην Αττική παραμένουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Σε ερώτηση του vradini.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν είναι εφικτό να εφαρμοστούν τοπικά lockdown στην Αττική,  για τα οποία ο  υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι παραμένουν στο τραπέζι. «Υπάρχει μια επιτροπή ειδικών που εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση οργανωμένα κινείται» τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε πει ότι στο οπλοστάσιο μας είναι πάρα πολλά μέτρα, τα τοπικά lockdown έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε διάφορες περιοχές της χώρας  και δεν υπάρχει κάτι που να διακρίνει μια περιφέρεια εξ αυτής». Όσον αφορά τις καταλήψεις σχολείων που προβληματίζουν την κυβέρνηση η οποία αναμένεται να πάρει μέτρα αν συνεχιστούν ο κ. Πέτσας απαντώντας πάλι σε ερώτηση του vradini.gr  έκανε έκκληση να σταματήσουν.

«Θα πρέπει όλοι να τηρούν τη νομιμότητα και δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν τη μάθηση στους πολλούς. Κάνω μια τελευταία έκκληση σε όσους κάνουν τις καταλήψεις να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα στη μάθηση και να τερματιστούν εδώ αυτές οι καταλήψεις» τόνισε ο κ. Πέτσας. Μια απάντηση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς σήμερα το μεσημέρι στο Σουφλί μαθητής έπεσε από την ταράτσα του σχολείου του κατά τη διάρκεια κατάληψης.