Στέλιος Πέτσας: «Θέλαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και το πετύχαμε» |

Σαν μια πολύ σημαντική νίκη χαρακτήρισε το κείμενο της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ο κύριος Πέτσας τόνισε πως υπήρξε από παντού καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας και πως «Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό». «Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο Πέτσας για την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση που θα αφορά πολλά θέματα. Η συνάντηση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για την Κυβέρνηση να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.