Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Νίκος Δένδιας, που είναι στα Τίρανα για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σε συμφωνία φαίνεται ότι κατέληξαν οι ελληνικές και οι αλβανικές αρχές, όσον αφορά στον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θέμα του καθορισμού θα λυθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πριν από την τελική παραπομπή της διαφοράς στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, θα προηγηθούν διμερείς διαπραγματεύσεις εντός ενός προσδιορισμένου χρονικού διαστήματος.

Αν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, η ελληνική και η αλβανική κυβέρνηση συμφώνησαν στη σύναψη ενός συνυποσχετικού, με βάση το οποίο οι διαφορές θα παραπεμφθούν στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ήταν μια εξέλιξη που επιθυμούσε η Αθήνα, προκειμένου να παρακαμφθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στη γείτονα για να προχωρήσει η συζήτηση για τις θαλάσσιες ζώνες.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται διμερή θέματα, όπως οι περιφερειακές εξελίξεις και τα Δυτικά Βαλκάνια.