Στη «δίνη» της Όμικρον ολόκληρος ο πλανήτης | omicron1 1 scaled

Στα 15 εκατομμύρια τα νέα κρούσματα παγκοσμίως μέσα σε 7 ημέρες!

Εγκλωβισμένος στη «δίνη» της Όμικρον βρίσκεται ο πλανήτης με αύξηση 55% στα νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα.

Η άνοδος «διαβάζεται» σε 15 εκατομμύρια νέες μολύνσεις παγκοσμίως, με την Αφρική να είναι η μοναδική χώρα που παρουσιάζει πτώση, καθώς ήταν και η πρώτη που χτυπήθηκε από το «κύμα» της Όμικρον.

Σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία, επίσης, προβλέπει κορύφωση των λοιμώξεων στα μέσα του μηνός, ενώ η κορύφωση των νοσηλειών αναμένεται να καθυστερήσει κατά περίπου 15 ημέρες.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα συμπεράσματα Βρετανών ερευνητών για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού. Στην έρευνα δεν περιλήφθηκε, ωστόσο, η μετάλλαξη «Ομικρον». Ετσι διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός χάνει το 90% της μεταδοτικότητάς του είκοσι λεπτά από τη στιγμή που απελευθερώνεται ως αερόλυμα από τον μολυσμένο φορέα.

Ο κορωνοϊός χάνει το 90% της μεταδοτικότητάς του 20 λεπτά αφού απελευθερωθεί ως αερόλυμα από τον μολυσμένο φορέα.

Αυτό συμβαίνει ταχύτερα σε χώρους με χαμηλή υγρασία, όπως είναι τα γραφεία, και βραδύτερα και πιο σταδιακά σε χώρους με πολύ υψηλή υγρασία, όπως είναι η σάουνα και το λουτρό. Ενα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η μεταδοτικότητά του δεν επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία, γεγονός που καταρρίπτει τις θεωρίες εποχικής εμφάνισής του. Ενταση επικράτησε στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας για τη διαχείριση της πανδημίας.