Έτοιμοι να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες δηλώνουν βουλευτές, προκειμένου να συμβάλλουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ήδη τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Χρήστος Κέλλας, ο Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο Νεοκλής Κρητικός έχουν εκφράσει σχετική πρόθεση.

Σε δήλωση του ο αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας τονίζει  πως «την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή. Αυτονόητο ότι αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής». 

Ανάλογη δήλωση έχει κάνει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, που σημειώνει πως : «ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση».  Όπως υπογραμμίζει «ενώνουμε  τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μας χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ!».

Σε αυτό τον πόλεμο κανένας δεν περισσεύει επισημαίνει ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος  Μπλούχος, που είναι έτοιμος να επιστρέψει στο νοσοκομείο της Δράμας. «Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» σημείωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής έστειλε και ο Νεοκλής Κρητικός, όπου επισημαίνει πως τίθεται στις  υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως είχε πράξει και στο πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Από το ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι βουλευτές- γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και σχετική επιστολή έστειλε στον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη. Οι βουλευτές είναι οι : Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Ηγουμενίδης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Ανδρέας Ξανθός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Παύλος Πολάκης, Κώστας Μάρκου, Γιάννης Μουζάλας και Μερόπη Τζούφη.

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Πουλάς σημειώνει πως «στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας που δίνει η χώρα μας θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπροστά στον αόρατο εχθρό. Για το λόγο αυτό, κατόπιν συνεννόησής μου με τον Πρόεδρο της Βουλής και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνω ότι τίθεμαι εθελοντικά στη διάθεση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας στο οποίο υπηρετούσα μέχρι την εκλογή μου ως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής». 

Χθες επιστολή στον Κ. Τασούλα  έστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπρόεδρος  της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης, όπου δηλώνει πως επιθυμεί να συμβάλει ως γιατρός – πνευμονολόγος  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσε  ή να ενταχθεί  σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο. Επίσης από την Ελληνική Λύση ανάλογη πρόθεση εξέφρασε η Μαρία Αθανασίου.