Οι κανόνες του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας, για παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, φαίνεται πως είναι ένας καλός λόγος για να χάσει κάποιος μερικές ώρες ή και μια ολόκληρη μέρα από την εργασία του, χωρίς μάλιστα να κινδυνεύει να απολυθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, εάν ο υπάλληλος προειδοποιήσει τον διευθυντή εκ των προτέρων και, ακόμη περισσότερο, συμφωνήσει να λάβει μια μη αμειβόμενη άδεια, τότε δεν θα πρέπει να υπολογίζεται ως χαμένη ημέρα εργασίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έχει αποφανθεί ότι είναι παράνομο να απολύει μια εταιρία υπαλλήλους που παρευρίσκονται σε αγώνα ποδοσφαίρου, υπό τον όρο ότι ο υπάλληλος συμφώνησε με τη διοίκηση να πάρει μια άδεια χωρίς να πληρωθεί.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο μελέτησε την υπόθεση ενός κατοίκου του Yeisk ο οποίος απολύθηκε επειδή έλειπε μια εργάσιμη ημέρα με σκοπό να πάει ταξίδι για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Όμως, η απόφαση του δικαστηρίου, ήταν πως εάν ο υπάλληλος είχε προειδοποιήσει τον διευθυντή του εκ των προτέρων και, ακόμη περισσότερο, αν συμφωνούσε να λάβει μια άδεια άνευ αποδοχών, τότε δεν θα πρέπει να του μετρηθεί ως χαμένη ημέρα εργασίας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το προγραμματισμένο και οργανωμένο ταξίδι σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι ένας καλός λόγος για να φύγει από το χώρο εργασίας πριν από το τέλος των ωρών εργασίας του.