Της αφαίρεσαν τίτλο ομορφιάς γιατί είναι μητέρα! | miss world

Μια βασίλισσα της ομορφιάς μηνύει τους διοργανωτές του διαγωνισμού ομορφιάς Miss World, γιατί η συμμετοχή της αποκλείστηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι μητέρα.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη Βερόνικα Ντιντουσένκο, στέφθηκε Μις Ουκρανία 2018 αλλά ο τίτλος της αφαιρέθηκε 4 μέρες αργότερα, επειδή αποκαλύφθηκε ότι ήταν χωρισμένη και έχει ένα γιο, το Άλεξ, σήμερα 5 ετών. Επίσης, αποκλείστηκε από το να συμμετέχει στους τελικούς των διεθνών καλλιστείων για την ανάδειξη της Miss World.

Της αφαίρεσαν τίτλο ομορφιάς γιατί είναι μητέρα! | one 1

Τώρα, αναλαμβάνει νομική δράση στο Λονδίνο, ισχυριζόμενη ότι οι διοργανωτές παραβιάζουν τo νόμο περί Ισότητας του 2010 κι απαιτεί την αλλαγή των παρωχημένων κριτηρίων συμμετοχής, ώστε ν΄ ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κόσμο.

Όλα αυτά γίνονται μόλις 2 εβδομάδες πριν ο τελικός του διαγωνισμού ομορφιάς Miss World λάβει χώρα στο Λονδίνο. Η Ντιντουσένκο κατηγορεί τους διοργανωτές για διακρίσεις που την άφησαν «δημοσίως εξευτελισμένη».

Της αφαίρεσαν τίτλο ομορφιάς γιατί είναι μητέρα! | two 1

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ομορφιάς λαμβάνει χώρα ανελλιπώς από το 1951 και ανέκαθεν απαγόρευε τη συμμετοχή σε μητέρες ή παντρεμένες γυναίκες, με τις συμμετέχουσες από τις 118 χώρες να πρέπει να υπογράψουν ότι πληρούν τους κανονισμούς.

Της αφαίρεσαν τίτλο ομορφιάς γιατί είναι μητέρα! | three 1

Να τονίσουμε ότι το μοντέλο με διεθνή καριέρα παραδέχεται ότι λανθασμένα δήλωσε ότι πληροί τα κριτήρια συμμετοχής, αλλά ισχυρίζεται ότι οι επικεφαλής των καλλιστείων Μις Ουκρανία της ζήτησαν να λάβει μέρος λόγω του υψηλού της προφίλ, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.