Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα στις 31 Μαΐου, με τις συνομιλίες να εστιάζονται στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Συνάντηση με Μητσοτάκη;

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί μαζί του, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα εάν η συνάντηση θα γίνει στα Χανιά όπως ήθελαν τελευταία δημοσιεύματα ή αν ο Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον προγραμματισμό της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, περιλαμβάνεται μια ημέρα πριν τη συνάντηση με Δένδια, δηλαδή στις 30 Μαΐου, ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.