Στην κορυφή της ελληνικής αγοράς το Renault Clio (vids) | RC 12

Tο νέο Renault Clio, έκοψε το νήμα του συνόλου των πωλήσεων του Αυγούστου στην κορυφή. Σημαντική και η επίδοση της Renault που κατέγραψε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μερίδιο της τελευταίας πενταετίας, με ποσοστό 9,4%.

Με το best seller της Renault να καταγράφει μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, η 5η γενιά του Clio δείχνει να κερδίζει και το ελληνικό κοινό. Το νέο Renault Clio έχει ήδη δει πρώτο την… καρό σημαία για αρκετούς μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ, πλέον, βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων και στην ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, το Renault CLIO ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στο σύνολο της ελληνικής αγοράς, με μερίδιο 7,43% και 513 ταξινομήσεις. Το δημοφιλές γαλλικό μοντέλο, με την επίδοσή του, αναβάθμισε και τη θέση της Renault στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς.

Η Renault αναρριχήθηκε στη 2η θέση των συνολικών ταξινομήσεων του μηνός Αυγούστου, με 653 ταξινομήσεις.

Με μερίδιο αγοράς 9,45%, η Renault, κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ του 7,6% που είχε επιτύχει πριν από 5 χρόνια.

Αιχμή του δόρατος, το Renault Clio, που, και στη νέα γενιά του, βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων, ενώ παραμένει και το Best in Class μοντέλο της κατηγορίας του, με κορυφαία βαθμολογία και 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Παράλληλα, τo ολοκαίνουριο Renault Captur, που μόλις ξεκίνησε την πορεία του και στην Ελλάδα, έχει και αυτό διακριθεί με τα 5 αστέρια του Euro NCAP, ενώ διατηρεί την 1η θέση των πωλήσεων της κατηγορίας του στην Ευρώπη.

Το μερίδιό τους στην επιτυχία της Renault έχουν τόσο το μικρό Twingo, όσο και το μικρομεσαίο Megane, αλλά και το C-SUV Kadjar.

Το pit-stop του Esteban Ocon στην τεχνολογία E-TECH

Με την άφιξη του υβριδικού Renault Clio Hybrid αλλά και του Renault Captur Plug-In Hybrid, η γκάμα της Renault θα διαθέτει όλα τα εχέγγυα για μια δυναμική πορεία στην Ελλάδα στη εποχή της ηλεκτροκίνησης.