Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ανέβασε βίντεο από ένα μηχάνημα το οποίο κατασκευάζει κρέας, το οποίο έχει γεύση σαν πραγματικό κρέας. 

Όπως αναφέρει το WEF: «Αυτή η ολλανδική εταιρεία μετατρέπει τα τρόφιμα, τα οποία δίδονται συνήθως σε εκτρεφόμενα ζώα, σε υποκατάστατα κρέατος. Έχουν γεύση όπως το πραγματικό κρέας. Με μια καινοτόμο μέθοδο που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wageningen, ο χορτοφάγος χασάπης Jaap Korteweg μπορεί να παράγει μπιφτέκια, κιμά και κεμπάπ χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα της τροφής, η οποία απαιτείται για την καλλιέργεια κρέατος από ένα ζώο.

Με την μείωση του χώρου και των ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή ζώων, αυτή η δημιουργική προσέγγιση θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του πλανήτη μας».

«Πάντα ονειρευόμουν μία μηχανή, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τα ζώα και να παράγει κρέας από αυτά με τα οποία ταΐζουμε τα ζώα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Jaap Korteweg.

Να σημειωθεί πως το βίντεο είναι από το 2019, παρόλα αυτά το WEF το ανέβασε ξανά στο Twitter του, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.