Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει το σχέδιο της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας κατά του κορωνοϊού, που αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμεβρίου όπως άλλωστε διεμήνυσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει το πρωί της Παρασκευής, σε σύσκεψη για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου μαζί και με διάφορα επιτελικά στελέχη.

Από το βήμα της Βουλής, άλλωστε, πριν από μερικά 24ωρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού με την επωνυμία «Επιχείρηση Ελευθερία» ώστε να θωρακιστεί ο πληθυσμός από τον κορονοϊό και να φτάσει το εμβόλιο «σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».

Το όνομα του εγχειρήματος, ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους με σκοπό την απόκτηση της ελευθερίας «να ζούμε και να δημιουργούμε υγιείς και απελευθερωμένοι από την ομηρία και τους καταναγκασμούς της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 27 Δεκεμβρίου, εφόσον έρθουν τα εμβόλια στη χώρα μας, αναμένεται να εμβολιαστούν 100 υγειονομικοί, 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία και άλλοι 50 στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός.