Στις πέντε ημέρες η καραντίνα για όσους μολύνθηκαν από κορωνοϊό στην Ελβετία

Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι το νέο κύμα της πανδημίας κινδυνεύει να υπερφορτώσει το σύστημα υγείας σε μια χώρα όπου μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις

Σε πέντε ημέρες θα μειώσει η Ελβετία τον υποχρεωτικό χρόνο καραντίνας για όσους μολύνονται με κορωνοϊό, προκειμένου να βοηθήσει στον περιορισμό των αυξανόμενων κρουσμάτων, τα οποία απειλούν να πλήξουν την οικονομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν χθες, Τρίτη, τη σχετική άδεια, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το μέτρο, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται σε καθημερινή βάση με την «Όμικρον».

Παράλληλα, οι αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι το νέο κύμα της πανδημίας κινδυνεύει να υπερφορτώσει το σύστημα υγείας σε μια χώρα όπου μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις και μόλις το 30% με την αναμνηστική δόση.

Επίσης, κυβέρνηση πρότεινε την παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου των περιοριστικών μέτρων στη δημόσια ζωή, τα οποία αυστηροποιήθηκαν τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ακόμη λοκντάουν και να μην καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως συνέβη στη γειτονική Αυστρία.

«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι κρίσιμη και παραμένει δύσκολο να αξιολογηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.