Στο αυτόφωρο ο αρνητής πατέρας μαθητή που μήνυσε τους εκπαιδευτικούς

Ο αρνητής πατέρας απαίτησε τη συμμετοχή του γιου του στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς όμως την επίδειξη self test.

Παραπέμφθηκαν για δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο αρνητής πατέρας και ο συμπαραστάτης του, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ψευδή καταμήνυση σε βάρος αστυνομικών.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο αρνητής πατέρας απαίτησε τη συμμετοχή του γιου του στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς όμως την επίδειξη self test.

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, οι εκπαιδευτικοί του γυμνασίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αμπελοκήπων- Μενεμένης, απαγόρευσαν την είσοδο στο παιδί.

Ο πατέρας πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών. Αμέσως ενημερώθηκε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώ ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ταυτόχρονα, ο συμπαραστάτης του είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, όταν έκανε μήνυση και αγωγή, ζητώντας 10.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, καταγγέλλοντας άρνηση παροχής υπηρεσιών και απόπειρα βασανισμού.

Έπειτα από τη χθεσινή σύλληψη του πατέρα, ο 55χρονος πήγε στο τμήμα όπου κρατούνταν και ζήτησε να δει τον συλληφθέντα για να του συμπαρασταθεί, χωρίς να έχει προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα.

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί του τμήματος του ζήτησαν να συμμορφωθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο ο 55χρονος έκανε μήνυση στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος με αποτέλεσμα να συλληφθεί για ψευδή καταμήνυση.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μαζί με τον 45χρονο αρνητή πατέρα, ενώ εισερχόμενος στο δικαστήριο ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «μηνύσαμε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μας συνέλαβαν», ενώ σε ερώτηση για τον λόγο της μήνυσης απάντησε «για τα βασανιστήρια που μας επιβάλουν» δείχνοντας επιδεικτικά τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί.